Izvor: eKapija | Utorak, 10.04.2018.| 13:40

Marbo Product poklanja lopte svim osnovnim školama u Srbiji

Mladen Šarčević i Nenad Miščević
Kompanija Marbo Product doniraće lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet svim osnovnim školama na teritoriji Srbije. Cilj ove akcije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta, navode iz kompanije. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u okviru kampanje brenda Chipsy "Pokaži fudbalsku strast".

- Donacijom lopti za više od 1.200 škola na teritoriji Srbije želimo da promovišemo sport i rast i razvoj dece i omladine na principima zdravih životnih stilova. U kompaniji PepsiCo se vodimo principima "Poslovanje sa svrhom" i smatramo da samo ukoliko činimo dobro možemo dobro i da napredujemo. Naša donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje ćemo sprovesti kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije - istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Marbo Product.

Podršku kampanji dale su i istaknute sportske ličnosti, među kojima i Dejan Stanković, proslavljeni fudbalski reprezentativac.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević zahvalio je kompaniji Marbo Product na pokazanoj društvenoj odgovornosti i ocenio da su lopte nešto što je školama uvek potrebno.

Kompanija Marbo Product doniraće više od 15.000 lopti, od čega je 7.000 namenjeno školama u Srbiji, dok će ostale lopte biti donirane svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave timskim sportovima, uživaju u fizičkoj aktivnosti, ali i razvijaju timski duh i fer plej.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.