Izvor: eKapija | Sreda, 07.03.2018.| 14:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Organizacija Dress for success Belgrade prikuplja žensku poslovnu garderobu

Više od 50 komada ženske poslovne odeće prikupljeno je u okviru kampanje "Donirajte odelo za uspeh žene" koju je, povodom Dana žena, prvi put u Srbiji organizovao ogranak svetske organizacije Obučena za uspeh u Beogradu (Dress for success). Cilj ove akcije je pružanje podrške ženama pri zapošljavanju i snalaženju u poslovnom ambijentu, navode organizatori.

- Pozvali smo kompanije da doniraju poslovnu garderobu ženama iz socijalno-ekonomsko ugroženih i marginalizovanih grupa, kao vid podrške za njihov put ka uspehu. Prve komade odeće, nove ili jednom nošene, poput biznis košulja, sakoa, pantalona, suknji, ešarpi i torbi, donirale su zaposlene žene iz KPMG-a, društva za konsalting i reviziju. Garderobu ćemo prikupljati tokom celog marta, a akcija je samo početak šestomesečnog programa za ekonomsko osnaživanje žena - objašnjava direktora organizacije Sandra Abramović.

Marijana Pavlović, menadžerka ljudskih resursa u KPMG-u, ujedno i predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora u Srbiji, istakla je da kompanija sa zadovoljstvom podržava ovakve projekte, jer osim doniranja garderobe program organizacije obuhvata i edukativne radionice o unapređenju komunikacionih veština, pisanju CV-a, motivacionih pisama, simulaciju intervjua, pripreme za pronalaženje zaposlenja, razvoj socijalnog preduzetništva i slično.

Među ženama koje su se prijavile za program su i one koje nikada nisu radile ili su napravile veliku pauzu i vraćaju se u svet biznisa, te im je potrebno osnaživanje.

Program Obučena za uspeh biće sproveden i u opštinama Savski venac i Zvezdara i uključiće socijalno ugrožene žene sa tih opština.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.