Izvor: eKapija | Petak, 09.02.2018.| 11:29

Za dečje hemato-onkološko odeljenje u Nišu potrebno još 17 miliona dinara - Humanitarni skupovi 15. februara u 40 gradova Srbije

Sa prošlogodišnje manifestacije u centru Beograda
Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR organizovaće humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije.

U Beogradu, centralna manifestacija biće organizovana na Trgu Republike od 12 do 14 časova, tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama, saopštilo je ovo udruženje.

NURDOR poziva sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju i u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

- Krajem prošle godine NURDOR je otpočeo radove na drugoj fazi projekta - unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, i njen završetak očekuje se sredinom marta 2018. godine. Treća faza projekta je opremanje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara.

Osim u Beogradu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Topoli, Aranđelovcu, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Žablju, Lebanu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru i Vrnjačkoj Banji.

Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.