Izvor: eKapija | Petak, 02.02.2018.| 09:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obnovljen vrtić Veseli cvetovi u Smederevu

Sa svečanog otvaranja vrtića Veseli cvetovi
U Smederevu je u četvrtak (1. februara 2018. godine) svečano otvoren obnovljeni vrtić Veseli cvetovi. Ovaj objekat, koji pohađa 354 mališana uzrasta od tri do pet godina, deo je predškolske ustanove Naša radost iz Smedereva.

Donacijom vrednom više od 10,5 miliona dinara Fondacija Novak Đoković je obezbedila zamenu spoljne stolarije, sanaciju krova, obradu zidova i plafona, kao i krečenje, a značaj projekta prepoznala je i lokalna samouprava, pa je tako Grad Smederevo učestvovao donacijom od oko 300.000 dinara.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za programe i projekte Fondacije Novak Đoković rekla je da su loši uslovi u objektu otežavali rad vaspitača i boravak mališana, zbog čega je rekonstrukcija bila neophodna.

- Zato smo, u saradnji sa lokalnom samoupravom, sproveli sve nužne izmene i povećali energetsku efikasnost Veselih cvetova, poboljšali uslove rada i učinili boravak dece u vrtiću kvalitetnijim - izjavila je Džudža Jakovljević.

Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, podsetila je da ovo nije prvi put da Fondacija sarađuje sa Smederevom, a Mirjana Ćosić, direktorka Predškolske ustanove Naša radost zahvalila se Fondaciji Novak Đoković na ukazanom poverenju i saradnji koja traje više od sedam godina. Uz podršku fondacije PU Naša Radost je 2012. godine adaptirala prostor u selu Lipe nadomak Smedereva.

Ovaj projekat realizovan je u okviru konkursa fondacije za 2015/2016. godinu, koji ima za cilj ulaganje sredstava u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima širom Srbije.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, a do sada je rekonstruisala i izgradila 18 vrtića i pomogla više od 10.000 dece.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.