NavMenu

Obnovljen vrtić Veseli cvetovi u Smederevu

Izvor: eKapija Petak, 02.02.2018. 09:19
Komentari
Podeli
Sa svečanog otvaranja vrtića Veseli cvetoviSa svečanog otvaranja vrtića Veseli cvetovi
U Smederevu je u četvrtak (1. februara 2018. godine) svečano otvoren obnovljeni vrtić Veseli cvetovi. Ovaj objekat, koji pohađa 354 mališana uzrasta od tri do pet godina, deo je predškolske ustanove Naša radost iz Smedereva.

Donacijom vrednom više od 10,5 miliona dinara Fondacija Novak Đoković je obezbedila zamenu spoljne stolarije, sanaciju krova, obradu zidova i plafona, kao i krečenje, a značaj projekta prepoznala je i lokalna samouprava, pa je tako Grad Smederevo učestvovao donacijom od oko 300.000 dinara.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za programe i projekte Fondacije Novak Đoković rekla je da su loši uslovi u objektu otežavali rad vaspitača i boravak mališana, zbog čega je rekonstrukcija bila neophodna.

- Zato smo, u saradnji sa lokalnom samoupravom, sproveli sve nužne izmene i povećali energetsku efikasnost Veselih cvetova, poboljšali uslove rada i učinili boravak dece u vrtiću kvalitetnijim - izjavila je Džudža Jakovljević.

Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, podsetila je da ovo nije prvi put da Fondacija sarađuje sa Smederevom, a Mirjana Ćosić, direktorka Predškolske ustanove Naša radost zahvalila se Fondaciji Novak Đoković na ukazanom poverenju i saradnji koja traje više od sedam godina. Uz podršku fondacije PU Naša Radost je 2012. godine adaptirala prostor u selu Lipe nadomak Smedereva.


Ovaj projekat realizovan je u okviru konkursa fondacije za 2015/2016. godinu, koji ima za cilj ulaganje sredstava u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima širom Srbije.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, a do sada je rekonstruisala i izgradila 18 vrtića i pomogla više od 10.000 dece.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.