Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.02.2018.| 14:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vip mobile donirao 2,5 miliona dinara za podršku osobama sa autizmom

Dejan Turk i Vesna Petrović
Kompanija Vip mobile uručila je donaciju u vrednosti od 2,5 miliona dinara Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom. Zahvaljujući odličnom odzivu Vipovih korisnika, koji su slanjem humanitarnih SMS poruka doprineli donaciji, kao i delu prihoda kompanije od SMS saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika, prikupljena su novčana sredstva koja će biti upotrebljena za realizaciju tri projekta namenjena poboljšanju uslova života osoba sa autizmom i njihovih porodica, saopštio je Vip mobile.

Donacijom će, navedeno je, biti omogućeno pokretanje digitalne platforme za informisanje i savetovanje porodica osoba sa autizmom, opremanje takozvanih medicinskih soba u pet gradova Srbije, kao i otvaranje prvog Radnog centra sa osobe sa autizmom.

- Izuzetno smo počastvovani što su naše dugogodišnje inicijative i ideje za podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama u Srbiji prepoznate i podržane od kompanije Vip mobile. Pored izuzetne finansijske komponente, ova donacija ima i onu ljudsku - odziv korisnika donatorskoj akciji bio je veoma veliki, što pokazuje da je svest o autizmu i izazovima koje on donosi porodicama velika, kao i senzibilitet naših sugrađana prema ovom problemu - poručila je Vesna Petrović, predsednica Upravnog odbora Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile, rekao je prilikom uručivanja donacije da je Vip "zajedno sa svojim korisnicima napravio značajan korak u podršci osobama sa autizmom i njihovim porodicama".

- Verujemo da će primena digitalnih rešenja poput onlajn savetovališta pružiti bolju i efikasniju podršku, dostupnu svima i to širom Srbije - dodao je Turk.

Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom osnovan je 1977. godine i danas je krovna organizacija koja okuplja 16 udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz cele Srbije, sa više od 3.000 korisnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.