Izvor: eKapija | Ponedeljak, 29.01.2018.| 19:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Carlsberg i Dunđerski fondacija nagradila četvrtu generaciju stipendista - Za 13 studenata po 100.000 dinara

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Četvrtu godinu u nizu Carlsberg i Dunđerski fondacija odabrala je novu generaciju svojih stipendista, studenata Univerziteta u Novom Sadu, saopštila je kompanija Carlsberg.

Prijave na konkurs trajale su od 13. do 24. novembra 2017. godine, nakon čega je Izvršni odbor fondacije u saradnji sa fakultetima izabrao pobednike – najbolje studente druge, treće i četvrte godine studija na Pravnom i Ekonomskom, te master studijama na Tehnološkom fakultetu, navedeno je.

Ukupno 13 stipendista dobiće stipendiju u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara, a dobitnici za akademsku 2017/18. godinu su: Anđela Prešljak, Nikola Stojanović, Katarina Simović, Tamara Dragutinović i Miljana Bigović sa Pravnog fakulteta, Ema Golijan, Tijana Babić i Emilija Milivojević sa Tehnološkog fakulteta, kao i Vladimir Petković, Marina Denić, Denis Kušter, Ana Jovanović i Stefan Stošić sa Ekonomskog fakulteta.

- Kako je znanje u životu i na tržištu rada najvredniji resurs, kroz stipendije fondacije ne ulažemo samo u najbolje studente, već istovremeno šaljemo poruku njihovim kolegama da se trud, rad i odgovornost prepoznaju - izjavila je Jovana Mladenović, upraviteljka Carlsberg i Dunđerski Fondacije.

Fondacija je, dodaje se u saopštenju, od svog osnivanja 2015. godine, dodelila 45 stipendija i tri jednokratna granta na doktorskim studijama, u ukupnoj vrednosti od 5.150.000 dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.