Izvor: eKapija | Utorak, 16.01.2018.| 16:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren konkurs za VIRTUS nagradu - Rok za prijave 14. februar 2018. godine

(Foto: focal point/shutterstock.com)
Konkurs za VIRTUS nagradu otvoren je 16. januara 2018. godine za nominacije u 5 kategorija - u četiri kategorije iz oblasti korporativne filantropije i u jednoj kategoriji iz oblasti individualnog doprinosa filantropiji, saopšteno je iz Trag fondacije.

Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija već 11 godina promoviše i stimuliše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe ili inicijative za opšte dobro.

VIRTUS nagrada za 2017. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija - glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, nagrada za malo i srednje preduzeće, nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i nagrada za individualni doprinos filantropiji.

- U oblasti individualne filantropije, ove godine posebno ohrabrujemo prijave za filantrope starosti do 30 godina za specijalnu nagradu za 2017. godinu - navode iz Trag fondacije.

Kandidate za nagrade u svim kategorijama mogu da predlože svi zainteresovani građani, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koja realizuju programe iz oblasti korporativne filantropije.

Prijave za konkurs trajaće do 14. februara 2018. godine, prijavni formulari dostupni su OVDE.

Trag fondacija objavljuje početak VIRTUS nagrada se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Fondacijom Č.S. Mot i Fondacijom braće Rokfeler (RBF).

VIRTUS nagrada je ustanovljena 2007. godine kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji. Nagrada ima za cilj da prepozna i javno istakne kompanije, preduzeća i pojedinačne darodavce koji na strateški način, dugoročno podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, u drugoj polovini marta 2018. godine. O dobitnicima nagrada odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.