Izvor: eKapija | Sreda, 20.12.2017.| 14:21

Vip praznični humanitarni sms broj

Ilustracija (Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Deo prihoda od SMS poruka poslatih tokom novogodišnjih i božićnih praznika kompanija Vip mobile uputiće Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, u okviru donacije kojoj mogu da se priključe i njeni korisnici slanjem poruke u vrednosti od 100 dinara na humanitarni broj 2001.

Vip već tradicionalno poziva sve svoje korisnike da učestvuju u donaciji koja je ovog puta namenjena projektima za poboljšanje uslova života osoba sa autizmom i njihovih porodica, navedeno je u saopštenju kompanije.

Donacija će doprineti pokretanju prve digitalne platforme za savetovanje koja će omogućiti članovima porodica da dobiju sve informacije neophodne za pružanje podrške osobama sa autizmom. Bez obzira gde se nalaze u Srbiji, oni će u okviru onlajn sesija moći da razgovaraju i posavetuju se sa izabranim doktorima različitih specijalizacija, terapeutima ili pravnicima.

Novogodišnja donacija obuhvata i opremanje "medicinskih soba" u pet gradova širom naše zemlje, navodi se.

Zahvaljujući donaciji biće otvoren i prvi Radni centar za osobe sa autizmom u Srbiji čime će početi rešavanje jednog od najvećih problema sa kojim se susreću osobe sa autizmom – ostvarivanje prava na rad. Kreativni manuelni poslovi poput slikanja, izrade čestitki i višenamenskih proizvoda deluju terapeutski, a pomagaće im i radni terapeuti i umetnički mentor, dodaje se u saopštenju kompanije Vip mobile.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.