Izvor: Blic | Četvrtak, 16.11.2017.| 18:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slovačka pomaže Komesarijat za izbeglice i migracije u Srbiji - Za nabavku računara 30.000 EUR

(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Vlada Slovačke donirala je u četvrtak (16. novembra 2017) Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije 30.000 EUR za nabavku računarske opreme u prihvatnim centrima.

Simboličan ček je komesaru za izbeglice i migracije Srbije Vladimiru Cuciću uručila ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova koja je istakla da je Slovačka za rešavanje migratske krize u Srbiji do sada donirala 412.000 EUR.

Kako je istakla, Slovačka se uvek trudila da brzo odreaguje u svim kriznim situacijama i podsetila da je ta zemlja pomogla Srbiji i u poplavama 2014. godine, ali i u izradi projekta za organizovanje stanovanja izbeglica.

- Od 2012. godine Slovačka je u vidu humanitarne pomoći Srbiji dala 850.000 EUR, a pored toga od 2016. godine pružamo i klasičnu razvojnu pomoć koja je krajem prošle godine iznosila 15,5 mil EUR - naglasila je Repčekova.

Dodala je da će Slovačka nastaviti da pomaže Srbiji, te da je zbog toga današanjoj donaciji prisustvovala i pomoćnik ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke Karla Vursterova sa kojom je razgovarano o nastavku saradnje i pomoći Komesarijatu.

Finansijska pomoć Vlade Slovačke je namenjena za kupovinu kompjutera koji će se koristiti za komunikaciju između prihvatnih centara za migrante u Srbiji i organa državne uprave Srbije koji su nadležni za problematiku migracija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.