Izvor: eKapija | Sreda, 01.11.2017.| 13:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bambi donirao interaktivne table za 50 osnovnih škola u Srbiji

Povodom 50 godina postojanja brenda Plazma, kompanija Bambi donirala je 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola širom Srbije. Reč je o jednoj od najvećih donacija poslovnog sektora u obrazovni sistem Srbije u poslednjih nekoliko godina, saopšteno je iz ove kompanije.

Osnovna škola Vuk Karadžić u Surčinu, prva je dobila modernu interaktivnu tablu, a tim povodom Surčin je danas posetila i državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, Ana Langović Milićević. Ona je istakla da je raduje činjenica što značaj ulaganja u obrazovanje i njegovo unapređenje osim Ministarstva, čija je to obaveza, prepoznaje i sve više kompanija, i naglasila da će upotreba interaktivnih tabli u osnovnim školama unaprediti kvalitet obrazovno vaspitne nastave i pripremiti učenike na upotrebu informacione tehnologije u 21. veku.

Prema rečima Bojana Raduna, generalnog direktora kompanije Bambi, ovo je jedna od najvrednijih donacija koje je Bambi dao u 50 godina postojanja, a svakako jedna od vrednijih u obrazovni sistem Srbije.

- Kontinuirano ulažemo u najmlađe generacije i njihov budući razvoj. Želim da svi učenici u 50 škola ove table iskoriste za ostvarenje svojih potencijala, jer će oni jednog dana biti snaga i energija na koju ćemo se svi oslanjati - istakao je Radun.

Kako se dodaje u saopštenju kompanije, pedeset modernih interaktivnih tabli predstavljaju drugu generaciju tabli proizvedenih u Srbiji. Tabla sa ekranom na dodir od 87 inča, u novoj verziji sjedinjuje optičko-lasersku tehnologiju, a sadrži i zaštitnu foliju koja štiti od mehaničkih oštećenja. Tabla poseduje ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računarom i video projektorom kako bi nastava bila što kvalitetnija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.