Izvor: eKapija | Petak, 27.10.2017.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nov ultrazvučni aparat za dom zdravlja u Vrnjačkoj Banji

Sa uručenja donacije
U okviru akcije za opremanje porodilišta u Srbiji - Zajedno za bebe, koju su pokrenuli Komercijalna banka i Fond B92, Domu zdravlja Dr Nikola Džamić u Vrnjačkoj Banji uručen je ultrazvučni aparat sa tri sonde. Vrednost donacije je oko 1,9 miliona dinara, od čega je više od 850.000 dinara prikupilo Udruženje građana Ženski centar Milica kroz više svojih akcija, a ostatak novca je obezbedila Komercijalna banka, navodi se u saopštenju banke.

Direktorka Poslovnog centra Kragujevac, Danijela Kostić Todić, koja je u ime Komercijalne banke uručila donaciju, zahvalila se Ženskom centru Milica na inicijativi, kao i klijentima koji korišćenjem kartica stimulišu banku da odvaja novčana sredstva za unapređenje rada zdravstvenih ustanova u Srbiji.

- Prošle godine smo, osim medicinske opreme, za porodilišta i matične službe u 19 gradova nabavili i dragocenu IT opremu, kako bi upis beba u matične knjige mogao da se obavi odmah u porodilištu - izjavila je Kostić Todić.

Predsednica i osnivač Ženskog centra Milica, Vesna Bondžić, izrazila je zahvalnost organizatorima akcije koji su razumeli važnost ultrazvučnog aparata i pomogli da se zaokruži priča o važnosti preventivnih pregleda.

Ultrazvučni aparat koji je doniran ginekologiji Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji ima tri sonde i, osim ginekološkog i pregleda dojki, može da bude korišćen i za pregled beba.

Akcija Zajedno za bebe pokrenuta je 2014. godine i dosada je prikupila 48,3 miliona dinara, a prethodne donacije u okviru akcije organizovane su u Beogradu (GAK Višegradska i GAK Narodni front), Čačku, Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu, Kladovu, Jagodini i Priboju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.