Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.10.2017.| 18:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

SOS Dečija sela Srbija organizuju izložbu Boje života - Radovi dece izbeglica 26. oktobra u Obrenovcu

Sa jedne od prethodnih izložbi
Sa jedne od prethodnih izložbi
SOS Dečija sela Srbija organizovaće 26. oktobra u Sportsko-kulturnom centru Obrenovac izložbu pod nazivom Boje života. Radovi koji će biti prikazani na izložbi nastali su na likovnim radionicama koje su SOS Dečija sela Srbija, uz pomoć akademskog slikara Miloša Ostojića, tokom aprila 2017. organizovala za decu i mlade u Prihvatnim centrima Adaševci i Principovac.

Kako navode iz SOS Dečijih sela Srbija, kroz radionice je za četiri nedelje prošlo 135 polaznika i polaznica različitih uzrasta iz različitih zemalja, a kao rezultat nastali su radovi na teme poput apstraktnog i akcionog slikarstva, mrtve prirode, portreta i mašte, uz pomoć tehnika kao što su kolaž, akvarel, tempera, crtanje olovkom.

Likovne radionice realizovane su u okviru programa urgentne pomoći Solidarnost, koji je pokrenut u avgustu 2015. godine, sa ciljem pružanja materijalne pomoći i psihosocijalne podrške deci i porodicama izbeglica sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju.

Pored 129 umetničkih radova i crteža, na izložbi Boje života biće prikazano i 29 fotografija Abuzara Soultanija, fotografa koji dolazi iz Irana, već duže vreme boravi u Prihvatnom centru Adaševci i često volonterski pomaže u realizaciji aktivnosti koje SOS Dečija sela organizuju u ovom prihvatnom centru.

Izložba Boje života već je prikazana u Šidu i Beogradu, gde je naišla na veliko interesovanje, a nakon Obrenovca obići će i druge lokacije u Srbiji na kojima su SOS Dečija sela angažovana na pružanju podrške izbeglicama, kako bi pomogla upoznavanje sa drugim kulturama i ukazala na potrebe izbeglica i teškoće sa kojima se one suočavaju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.