Izvor: eKapija | Sreda, 13.09.2017.| 18:20

MK Group donirala putničko vozilo Institutu za majku i dete

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić u Beogradu dobio je novo putničko vozilo zahvaljujući kome će pacijenti na hematoonkološkom odeljenju, pravovremeno primati ozračenu krv koja im je svakodnevno potrebna, kao redovna terapija.

Automobil marke Fiat Doblo, koji je donacija kompanije MK Group, omogućiće vozačima da u bezbednom automobilu svakog dana prevoze krv na zračenje do Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu, saopštila je MK Grupa.

Radoje Simić, direktor Instituta Dr Vukan Čupić, je istakao da bolesna deca nisu samo briga bolnice i Ministarstva zdravlja, već briga svih nas, da našoj deci omogućimo da žive u boljim uslovima, da se leče i sutra postanu mladi ljudi koji će biti sposobni za rad, a neki će i voditi kompanije.

- Auto koji smo dobili od vas ćemo koristiti za prevoz materijala i opreme, a nekada ćemo njime i prevoziti decu koja idu na zračenje ili na neka dodatna ispitivanja - dodao je Simić.

Ružica Nenezić iz kompanije MK Group istakla je da kompanija MK Group i sve njene članice veliku pažnju posvećuju promociji koncepta društveno odgovornog poslovanja i ističe njen značaj kroz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne aktivnosti.

- Nastavićemo i dalje da kroz konkretnu pomoć i donacije neophodne opreme doprinesemo unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji jer je to i pitanje boljitka svih nas pojedinačno i celog zdravstvenog sistema - dodala je predstavnica kompanije MK Group.

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić, osnovan pre 67 godina, najveća je pedijatrijska ustanova u Srbiji, u kojoj se godišnje pregleda oko 200.000 dece, a na bolničko lečenje primi oko 22.000 pacijenata. Pod jednim krovom nalaze se sve službe i odeljenja neophodne za zbrinjavanje dece sa najsloženijim urođenim anomalijama, stečenim oboljenjima, uključujući i maligne tumore, kao i decu sa teškim povredama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.