Izvor: eKapija | Sreda, 06.09.2017.| 17:24

Telekom Srbija oprema informatičke kabinete u 20 škola u Srbiji

Uručenjem računarske i prateće opreme za informatički kabinet u OŠ Karas Karolina u Horgošu, kompanija Telekom Srbija počela je realizaciju projekta Stvaramo znanjekoji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Osnovna škola u Horgošu jedna je od 20 kojima je dodeljena donacija Telekoma Srbija povodom obeležavanja dvadeset godina postojanja kompanije, saopštio je Telekom Srbija.

- Kompanija Telekom Srbija tradicionalno veliku pažnju poklanja obrazovanju, kao jednom od najbitnijih aspekata društva u kome posluje. U skladu sa tim, povodom obeležavanja 20 godina postojanja, odlučili smo da značajna sredstva usmerimo ka školstvu čime nastavljamo sa ulaganjem u unapređenje našeg obrazovnog sistema. Time našim mladim naraštajima pružamo podršku i obezbeđujemo kvalitetnije uslove nastavnicima da na što inovativniji i kreativniji način prenesu znanje, a učenicima da lakše uče i ostvaruju izvanredne rezultate - izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, zahvalio se Telekomu Srbija što je prepoznao važnost opremanja škola računarima i informatičkom opremom i podsetio da od ove godine petaci imaju priliku da Informatiku i računarstvo uče kao obavezan predmet.

- Informatika će učenicima na kreativan način približiti svet programiranja, stvoriti dobru osnovu za kasnije obrazovanje. Sledeće godine isto ćemo uraditi i sa šestim razredom i tako sukcesivno. Istovremeno, daćemo više prostora odeljenjima za nadarene u gimnazijama, povećavati kvote na fakultetima, vršiti prekvalifikacije. Sve to ima za cilj da kod učenika razvijemo digitalne veštine kako bismo povećanjem broja IT stručnjaka uhvatili korak sa četvrtom tehnološkom revolucijom. Kako bi i učenici šestog, sedmog i osmog razreda imali priliku da unaprede informatička znanja, pripremamo besplatne online obuke, koje će im pomoći da spremniji dođu do srednjih škola - izjavio je ministar Mladen Šarčević.

Pored osnovne škole Karas Karolina kompanija Telekom Srbija donirala je sredstva za opremanje informatičkih kabineta i školama OŠ Branko Radičević iz Savinog Sela, OŠ Žarko Zrenjanin iz Izbišta, OŠ Nikola Tesla iz Bačkog Brestovca, OŠ Žarko Zrenjanin iz Apatina, OŠ Bata Bulić iz Petrovca na Mlavi, OŠ Nikola Tesla iz Vinče, Beograd, OŠ Stevan Sremac iz Borče, OŠ Andra Savčić iz Valjeva, OŠ Mara Janković iz Kusića, OŠ Velimir Markićević iz Majdanpeka, OŠ 9. srpska brigada iz Boljevca, OŠ Đura Jakšić iz Zaječara, OŠ 8. septembar iz Pirota, OŠ Dositej Obradović iz Kosovske Mitrovice, OŠ Nada Matić iz Užica, OŠ Dimitrije Tucović iz Kraljeva, OŠ Milinko Kušić iz Ivanjice, OŠ Sveti Sava iz Batočine i OŠ Vuk Karadžić iz Knića.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.