Izvor: eKapija | Sreda, 30.08.2017.| 15:08

Porodilištu u Jagodini uručena oprema vredna 2,8 miliona dinara

(Foto: tisskananat/shutterstock.com)
Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 poklonili su danas porodilištu u Jagodini medicinsku opremu vrednu 2,8 miliona dinara. Kako se navodi u saopštenju banke, donacija je uručena u okviru akcije Zajedno za bebe.

Za jagodinsko porodilište nabavljeni su transkutani bilirubinometar, dva CTG aparata, infuziona pumpa i operacioni sto za carski rez.

U ime Komercijalne banke donaciju je uručio predsednik Izvršnog odbora Aleksander Piker, koji je istakao da je od samog početka akcija Zajedno za bebe naišla na veliku podršku klijenata i javnosti.

Zajedno za bebe je akcija pokrenuta u okviru velike kampanje "Bitka za bebe" Fonda B92. Od njenog pokretanja prikupljeno je 48 miliona dinara i opremljeno više od 10 porodilišta. Medicinska oprema je nabavljena za porodilište u Višegradskoj u Beogradu i za Dom zdravlja Čačak, a kompletno su opremljena porodilišta u Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu, Negotinu i Kladovu. Akcija je uključila i nabavku IT opreme za 13 porodilišta i 9 matičnih službi u 19 gradova u Srbiji, za pokretanje projekta upisa novorođenčadi u matične knjige.

- Danas u jagodinskom porodilištu proglašavamo pobedu, što znači da smo zahvaljujući našim vernim partnerima uspeli da obezbedimo sredstva za kupovinu sve neophodne opreme za zbrinjavanje majki i beba koje dolaze na svet u ovoj ustanovi. Pozivamo i druge donatore da slede primer dobre prakse, kako bismo obezbedili potrebnu medicinsku opremu za još 12 porodilišta. Ovakva podrška je jako važna zbog adekvatne brige za život svake majke i bebe, ali i takođe za unapređenje populacione politike - izjavio je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

Doniranu opremu je u ime bolnice primio načelnik ginekologije dr Vladimir Cvetković, koji je zahvalio Komercijalnoj banci i Fondu B92 na donaciji.

- Na ovaj način ste, prepoznajući potrebu zdravstvenih ustanova za nedostajućom opremom, znatno doprineli podizanju kvaliteta zdravstvene zaštite u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Jagodina - dodao je on.

Akcija Zajedno za bebe počela je 1. juna 2014. godine, a u okviru nje od svakog plaćanja koje klijenti učine pomoću svojih kartica, Komercijalna banka donira vlastita sredstva za obnovu porodilišta u Srbiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.