Izvor: eKapija | Sreda, 03.05.2017.| 15:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Produžen konkurs za inovativne ekološke projekte - Rok za prijave 10. maj

Konjički klub Aranđelovac
Peti konkurs Nacionalnog foruma za zelene ideje, koji nagrađuje najbolje ekološki orijentisane poslovne projekte, produžen je zbog velikog interesovanja do 10. maja u 17 časova. Kao što je saopšteno prilikom otvaranja konkursa, inovativne ideje zasnovane na principima održivog razvoja, imaće priliku da dobiju podršku u vidu donacije Trag fondacije, Fonda braće Rokfeler (RBF) i Erste banke, a ove godine podršci se pridružio i novi partner – Humanitarna organizacija Church World Service (CWS).

Pored novčane podrške, u iznosu od 5.000 USD, pobednički projekti biće dodatno podržani putem konsultacija i mentorstva, kako bi postali konkurentni i održivi na duži period.

Kako navode organizatori, cilj konkursa je prepoznavanje i podrška idejama udruženja, malih preduzeća, preduzetnika i pojedinaca, koje će, pored najvećeg potencijala održivosti, ostvariti i najsnažniji socio-ekonomski razvojni uticaj na svoju lokalnu zajednicu, uz očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

Uz tri najbolje preduzetničke ideje, Trag fondacija će ove godine, uz podršku Humanitarne organizacije CWS, dodeliti i jednu specijalnu nagradu. Ona će biti usmerena na podršku inicijativi koja na efektan, efikasan i inkluzivan način koristi, ili to planira, pristupačnu energiju iz obnovljivih izvora - poput solarne, energija vetra, biogasa ili biomase, za pokretanje poljoprivrednih, preduzetničkih i drugih ekonomskih aktivnosti ranjivih kategorija stanovništva u manje razvijenim zajednicama.

Troje pobednika konkursa će u julu 2017. godine biti u prilici da svoje projekte predstave i na forumu Filantropija za zelene ideje Fonda braće Rokfeler (RBF) i osvoje dodatnih 10.000 USD. Dobitnik specijalne nagrade će uz podršku Humanitarne organizacije CWS dobiti mogućnost razmene iskustava sa sličnim inicijativama u regionu i dugoročne finansijske podrške.

Podnosioci projektnih ideja mogu se prijaviti na konkurs putem formulara koji se može preuzeti na sajtu www.tragfondacija.org. Od ove godine prijavu je moguće podneti i online, i to putem linka sa sajta Trag fondacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.