Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.04.2017.| 11:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekordna donacija Banci hrane - Prikupljeno 15 tona namirnica za nasiromašnije

Prvi put otkako postoji u Srbiji, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 15 tona osnovnih životnih namirnica. Veliku uskršnju humanitarnu akciju "Pomažemo zajedno" organizovao je Delhaize Serbia (Maxi, Tempo i Shop&Go) zajedno sa kompanijama: Štark Atlantic Grupe, Coca-Cola HBC Srbija, Delta holding (Yuhor, Danubius, Fun&Fit, voćnjak Podunavlje Čelarevo), Victoria Group, MK Group (sa kompanijama članicama Sunoko i Carnex), Imlek, Somboled, Unisol Grupe (Polimark), Moć prirode, Podravka i Nestle, koje su zajedno prikupile više od 7 tona hrane. U akciji su učestvovali i potrošači koji su, takođe, donirali nešto više od 7 tona hrane u 108 radnji Maxi, Tempo i Shop&Go, saopšteno je iz Banke hrane.

U okviru najveće donacije koju je Banka hrane do sada dobila nalaze se osnovne životne namirnice, kao i svi ostali proizvodi neophodni za svakodnevno normalno funkcionisanje korisnika ove organizacije.

- Ovo je rekordna jednokratna donacija Banci hrane Beograd. Zahvalni smo svim kompanijama koje su učestvovale u akciji, kao i građanima. Sa kompanijom Delhaize Srbija imamo višegodišnju saradnju, a povezivanje i sa njihovim dobavljačima pokazuje da u Srbiji ima onih koji i dalje prepoznaju značaj i potencijal jednog ovako humanog projekta i daju svoj doprinos - rekla je Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

Humanitarna akcija "Pomažemo zajedno" organizovana je u Distributivnom centru kompanije Delhaize u Staroj Pazovi, gde je i svečano uručena ova velika donacija.

- Jedan od strateških ciljeva naše kompanije je pozitivan uticaj na društvo u kome poslujemo. Naši zaposleni i naši kupci su konstantno uključeni u humanitarne akcije, koje tradicionalno već 9 godina radimo sa Bankom hrane. Veoma mi je drago da smo danas uključili i neke od naših najvećih dobavljača. Zahvalan sam im na tome što smo zajedno udružili snage, pokazali solidarnost na delu i doprineli da pomoć stigne do onih kojima je neophodna - izjavio je Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delhaize Serbia.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.