Izvor: eKapija | Petak, 03.03.2017.| 12:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Spisateljica Lidija Jelisavčić Ćirić i Mozzart donirali novac za NURDOR

Poznata spisateljica i autorka romana "Rekvijem za jedan dan" Lidija Jelisavčić Ćirić priključila se akciji Mozzart kompanije "Humanitarni tiket u podne - poznati tipuju".
Vešto je odabrala parove i dobitni tiket je namenila NURDOR-u. Njena velika želja bila je da kombinujući fudbalske lige i ponuđene igre dođe do pravog izbora, kako bi izmamila osmeh i pružila podršku malim superherojima i njihovim roditelima u borbi koju vode, navodi se u saopštenju kompanije Mozzart.

- Humanost nije vikanje u prazne društvene mreže, humanirtarni rad mora biti delo, ne ono na sva zvona, ali ako neko od nas ne kaže i ne pozove svoje prijatelje i neprijatelje, da pomognu ako su u mogućnosti, svi će zanemeti. Da se ne lažemo, tako jedino pomažemo sebi. Neke stvari činim da niko ne zna, a ovakav pokretač kao što je "Humanitarni tiket u podne" kompanije Mozzart je ono što me je osvestilo, iako je moja prvobitna reakcija bila da ne želim da tipujem. Poznati i manje poznati, kao što sam ja, tipujte sa Mozzartom, svi smo na humanom dobitku. Izabrala sam NURDOR, jer sa tom dečicom radim, šišam ih pred hemo terapiju i molim se sa njima bez straha - kaže Lidija, vlasnica dobitnog tiketa.

- Izuzetno smo zahvalni gospođi Lidiji na donaciji koja će veoma značiti našim mališanima. Ovu donaciju ćemo usmeriti na projekat Roditeljske kuće – za smeštaj i boravak dece i porodica iz unutrašnjosti tokom lečenja u Beogradu. Želela bih da naglasim da veoma cenimo napore koje kompanija Mozzart ulaže u razvoj filantropije u našoj zemlji ne samo kroz korporativnu odgovornost već i uključivanjem istaknutih pojedinaca, čime poruku šalju celokupnom društvenom miljeu. Smatramo da je ova akcija kompanije Mozzart jedan sjajan pozitivan primer kako svako, u opsegu svoje delatnosti, može uticati na buđenje svesti javnosti o problemima i potrebama najranjivih grupa našeg društva. Ova donacija će doprineti realizaciji Misije udruženja – poboljšanje kvaliteta lečenja i nege malih bolesnika. U ime NURDOR-a i svih malih superheroja o kojima se brinemo već više od trinaest godina, toplo se zahvaljujemo na prijateljskoj podršci i donaciji - izjavila je Joland Korora, predsednica UO organizacije NURDOR.

NURDOR nacionalno udruženje roditelja dece obolele već godinama unazad organizuje brojne aktivnosti – od psiho-socijane podrške oboleloj i lečenoj deci i njihovim porodicama, besplatnog smeštaja u NURDOR Roditeljskim kućama, opremanja svih pet dečijih hemato-onkoloških odeljenja do organizovanja rehabilitacionih kampova za lečenu decu. Sve ove aktivnosti NURDOR sprovodi zahvaljujući donacijama velikog broja građana i kompanija.

Akciju "Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju" podržao je veliki broj poznatih ličnosti, a kompanija Mozzart je do sada raznim ustanovama, organizacijama i fondacijama po izboru učesnika donirala gotovo tri miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.