Izvor: eKapija | Nedelja, 22.01.2017.| 10:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodeljene VIRTUS nagrade za 2016. godinu

Dobitnici VIRTUS nagrade za filantropiju
Trag fondacija dodelila je u subotu, 21. januara 2017. godine u Beogradu, VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom 2016. godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Dobitnicima su nagrade uručili Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Kajl R. Skat, ambasador Sjedinjenih američkih država u Srbiji, i Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji.

Glavnu nagradu za doprinos na nacionalnom nivou dobila je kompanija Hemofarm. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje nagradu je dobila kompanija KPMG, a nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora dodeljena je Telekomu Srbija.

Yumis iz Niša dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Hido Muratović, dobrotvor iz Novog Pazara. Dobitnici specijalnih nagrada su Ljiljana Nedeljković, predsednica i osnivač Udruženja žena Višnja, Erste banka i kompanija Ringier Axel Springer.

VIRTUS nagrada je ustanovljena 2007. godine kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji koja se dodeljuje sa ciljem da se prepoznaju i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima. Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija već deset godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe i inicijative za opšte dobro.

VIRTUS nagrada se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), Fondacijom braće Rokfeler (RBF) i Fondacijom Č.S. Mot.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.