Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.01.2017.| 13:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodela Virtus nagrada 21. januara u Beogradu

Trag fondacija je saopštila da će jubilarna, deseta dodela VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju biti održana u subotu, 21. januara u beogradskom hotelu Crowne plaza.

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji. Nagrada se dodeljuje kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom prethodne godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

VIRTUS nagrade će dobitnicima uručiti: Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Kajl R. Skat, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, i Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji.

VIRTUS nagrada biće dodeljena u pet glavnih kategorija: glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, nagrada za malo i srednje preduzeće, nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i nagrada za individualni doprinos filantropiji. Odlukom žirija biće dodeljene i tri specijalne nagrade koje će biti proglašene na samoj ceremoniji.

Konkurs za ovogodišnju VIRTUS nagradu bio je otvoren od 10. oktobra do 17. novembra 2016. godine. O dobitnicima nagrada odlučivao je nezavisni žiri kojeg su činili ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta državne uprave, privrede i medija.

VIRTUS nagrada se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), Fondacijom braće Rokfeler (RBF) i Fondacijom Č.S. Mot.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.