Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.06.2016.| 09:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi Sad i "Coca-Cola" potpisali ugovor o gradnji eko-parka na Dunavu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor "Coca-Cola HBC–Srbija" Aleksandar Ružević potpisali su ugovor o donaciji opreme za postavljanje Dunavskog eko parka na Sunčanom keju u Novom Sadu.

"Coca-Cola sistem" će u Novom Sadu izgraditi jedinstven eko park, u saradnji sa upravom Grada, NALED-om i Svetskim fondom za prirodu. Park će biti izgrađen po visokim ekološkim standardima, a građanima će omogućiti uživanje u ambijentu inspirisanim Dunavom.

- Raduje me što će kompanija "Coca-Cola" obezbediti funkcionalnu, urbanu celinu posvećenu najmlađim Novosađanima, ali i odraslima. Grad je predložio da to bude na Sunačanom keju kod broja 33, jer to je odlična pozicija za ovakvu investiciju, s obzirom na blizinu šetališta i reke. Nadam se da ćemo još sarađivati sa kompanijom "Coca-Cola", koja iskazuje veliku društvenu odgovornost, pa da zajednički realizujemo još dobrih projekata. Vrednost parka je preko dva miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 dana – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima direktora "Coca-Cola HBC–Srbija" Aleksandra Ruževića, ta kompanija će građanima Srbije pokloniti sedam dunavskih eko parkova.

- Izgradnja parkova predstavlja krunu naših ulaganja u zaštitu sliva jedne od najvećih evropskih reka. Namera nam je da dodatno podignemo svest o značaju brige o životnoj sredini i ponosni smo što ćemo upravo Novosađanima omogućiti prostor u kome će se istovremeno odmarati i edukovati – izjavio je Aleksandar Ružević.

Dunavski eko park, osim solarnog led osvetljenja, poseduje i dečiji plato sa klackalicama i ljuljaškama, klupu koja svojim oblikom simbolizuje tok Dunava kao i kutak za odlaganje otpada za reciklažu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.