Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 06.06.2016.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija "Trivit" potpisala Memorandum za pomoć socijalno ugroženoj deci

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i generalna direktorka Privrednog društva "Trivit' Bečej Vera Šćepanović potpisali su 3. juna Memorandum o saradnji kojim će ta kompanija obezbediti 'tonus' hleb za 100 mališana iz materijano ugroženih porodica i za decu kojima je preporučen takav vid ishrane.

Preduzeće 'Trivit' je partner Ministarstva i na projektu 'Budi svoj' koji podržava socijanu inkluziju mladih bez roditeljskog staranja kada izađu iz sistema socijalne zaštite.

Vulin je zahvalio korporaciji 'Trivit' zbog toga što je, kako je rekao, od samog početka prepoznala potrebu da deca iz sistema socijalne zaštite budu zaštićena i dodatno pomognuta u najtežem koraku - kada napuštaju sistem socijalne zaštite.

Korisnici projekta 'Budi svoj' Stevica Davidović i Nemanja Gradina istakli su da deca iz socijalne zaštite ne mogu da se oslone na roditelje koji bi ih izdržavali i školovali, ali i koji bi im pomogli u nalaženju posla, te su izrazili zadovojstvo što su deo Trivit tima.

- U Srbiji živi više od 6.500 dece bez roditeljskog staranja. Pri završetku obrazovanja deca napuštaju sistem socijalne zaštite i bivaju prepušteni sami sebi. Suštinska stvar je da se toj deci pomogne prilikom zapošljavanja, pogotovo što je teško naći posao u Srbiji, a ta deca nemaju pomoć bioloških roditelja - rekao je Gradina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.