Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.03.2016.| 12:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Credit Agricole banka, "METRO Cash & Carry" i "Bambi" pomažu deci u projektu "Magični doručak"

Credit Agricole banka Srbija, kompanija "METRO Cash & Carry Srbija" i kompanija "Bambi", u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Beograda i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka hrane, potpisale su novi sporazum o saradnji i najavili zajedničko učešće u humanitarnom projektu "Magični doručak".

U ime Grada sporazum je potpisala gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, ispred kompanije "METRO Cash & Carry Srbija" - generalni direktor Roberto Mankuzo, ispred kompanije "Bambi" - generalni direktor Bojan Radun, a sa strane "Credit Agricole banke Srbija" Karlos de Kordue, predsednik Izvršnog odbora banke.

U okviru akcije, pomenute kompanije će donirati proizvode i sredstva za najmlađe, dok se kompanija "Coca-Cola Hellenic Srbija", tradicionalni prijatelj projekta, akciji priključila doniranjem sokova za svaki paketić.

Cilj humanitarne akcije "Magični doručak" je prikupljanje hrane za škole za decu sa smetnjama u razvoju. Uplatom na račun Banke Hrane u Credit Agricole banci ili kupovinom posebno formiranih paketa u objektima "METRO lanca", koji koštaju 280 dinara, građani i firme obezbediće dodatni obrok đacima, a tako sakupljene namirnice Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa smetnjama u razvoju.

U sklopu devetog Magičnog doručka u Horeca centru na Vidikovcu, 7. aprila 2016. biće organizovana manifestacija tokom koje će tim kuvara predvođen masteršefom Urošem Uroševićem i članovi uprava Credit Agricole banke Srbija, "METRO Cash & Carry" i "Bambi" koncerna pripremati obroke za učenike škole "Miloje Pavlović".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.