NavMenu

Vojvođanska banka donirala 60 računara školama za gluvu i nagluvu decu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.02.2016. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Vojvođanska banka je uspešno završila donatorsku akciju računara, u okviru koje je poklonila više od 60 računara školama za gluvu i nagluvu decu i organizacijama gluvih širom Srbije.

Računari su dodeljeni: školi za oštećene sluhom "Stefan Dečanski" u Beogradu, školi sa domom za učenike oštećenog sluha Kragujevac, školi sa domom za učenike oštećenog sluha "11.maj" u Jagodini, specijalnoj školi sa domom učenika "Bubanj" u Nišu, osnovnoj školi za učenike oštećenog sluha "Miodrag Matić" u Užicu, školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica u Subotici.

Osim specijalizovanih školskih ustanova, računare su dobili i Savez gluvih i nagluvih Srbije, kao i organizacije gluvih i nagluvih u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Užicu, Kraljevu, Subotici, Nišu, Paraćinu, Kuršumliji, Leskovcu i Paraćinu.

"Donatorska akcija Vojvođanske banke pokrenuta je krajem septembra prošle godine, povodom Međunarodne nedelje gluvih i veliko mi je zadovoljstvo što smo uspešno realizovali još jednu akciju, kojom smo, nadam se, doprineli unapređenju kvaliteta života zajednice gluvih u Srbiji. Njihove pozitivne reakcije pružaju nam dodatnu motivaciju da i ubuduće nastavimo sa podrškom gluvih i nagluvih u Srbiji, a nadam se da će i druge kompanije slediti naš primer - izjavila je Zorica Džida, menadžer za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

U Srbiji živi 30.000 gluvih i oko 100.000 nagluvih osoba, koji se svakodnevno susreću sa brojnim poteškoćama, a jedan od glavnih problema im predstavlja svakodnevna komunikacija u okviru različitih institucija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Saobraćaj

Da li su automatizovane garaže rešenje za problem parkiranja u Beogradu?

Svaki vozač iz bilo kog većeg grada u Srbiji zna kakve su muke s parkiranjem, posebno u centralnim gradskim ulicama. Ovaj problem najizraženiji je, naravno, u Beogradu, u kojem ljudi sate i sate gube u pokušajima da pronađu slobodno mesto u obeleženim zonama, na parkinzima ili u javnim garažama. Zato se sve češće kao idealno rešenje za Beograd pominju podzemne automatizovane garaže koje, prema rečima zagovornika ove ideje,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.