Izvor: eKapija | Petak, 25.12.2015.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Unilever" donirao proizvode za čišćenje osnovnim školama u Srbiji

U cilju poboljšanja osnovnih higijenskih uslova, svih 1.248 osnovnih škola u Srbiji dobilo je pakete sa "Domestos" proizvodima. Donacija kompanije "Unilever" vredna 2,2 miliona dinara isporučena je, u koordinaciji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u 18 školskih uprava koje će biti zadužene da ove pakete distribuiraju osnovnim školama u svojoj nadležnosti. Donaciji su na poseban način doprineli i građani Srbije jer je "Unilever" deo prihoda od prodatih sredstava za održavanje higijene iz palete "Domestos" proizvoda izdvojio za ovu akciju.

- Kompanija "Unilever" i brend "Domestos" svakodnevno posvećuju pažnju higijeni, a ovom akcijom smo želeli da skrenemo pažnju da briga o čistoći i zdravlju treba da počne od osnovnoškolskog uzrasta. Ovo je već drugi put da kompanija donira proizvode za održavanje higijene školama i verujemo da ćemo tu tradiciju nastaviti i u narednim godinama jer higijenski uslovi u kojima uče deca treba da budu na najvišem mogućem nivou - rekao je Dobrivoje Milovanović, direktor "Unilever Beograd d.o.o.", i dodao da kompanija veliku zahvalnost duguje i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije bez čije velike pomoći i podrške ovu akciju ne bi bilo moguće sprovesti.

- Kao i u svim našim akcijama mnogo su nam pomogli i naši potrošači koji su se u velikom broju uključili u akciju i doprineli da unapredimo higijenu u osnovnim školama.

U skladu sa svojom misijom društvene odgovornosti kompanija "Unilever" kroz poslovne aktivnosti konstantno doprinosi razvoju lokalne zajednice. Kroz ovu donaciju kompanija je odlučila da brend "Domestos" s jedne strane doprinese ukupnom podizanju svesti o važnosti održavanja higijene, a sa druge pomogne školama u njihovim naporima da nivo čistoće bude zadovoljavajući.

Kompanija "Unilever" je tokom godine već sprovela više nego uspešnu društveno odgovornu akciju "Cif čisti Srbiju" u kojoj je očišćeno 10 spomenika kulture u gradovima širom Srbije, i uputila značajnu donaciju opštini Golubac koja je tokom maja bila pogođena poplavama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.