NavMenu

Za novopazarsko porodilište donacija od 90.000 EUR

Izvor: eKapija Sreda, 09.09.2015. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Vrščanin Milan Popović donirao je porodilištu u Novom Pazaru neophodnu medicinsku opremu vrednu 90.000 EUR, prenosi portal evrsac.

Vredna donacija došla je kao reakcija dugogodišnjeg saborca Fonda B92 iz "Bitke za bebe" i "Bitke za porodilišta" Milana Popovića na tragediju koja se desila 13. marta ove godine, kada je, prilikom pada vojnog helikoptera, koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd, poginulo sedam osoba.

- Mogu samo da kažem jedno veliko hvala Milanu Popoviću na ljudskosti i na tome što je medicinskom osoblju porodilišta omogućio da pružaju pravovremenu zdravstvenu zaštitu, a našim pacijentima punu negu i brigu - izjavio je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr Mirsad Đerlek.

Porodilištu u okviru Opšte bolnice u Novom Pazaru stigli su transportni ručni inkubatori, setovi za reanimaciju beba, operacione LED lampe, infuzione pumpe, porođajni stolovi, reanimacioni sto, CTG aparati za elektronsko praćenje materičnih kontrakcija i srčanih tonova beba, pulsni oksimetri koji služe za merenje zasićenosti krvi kiseonikom, reflektori za pregled, hirurški vakuum aspirator i pacijent monitori sa EKG-om, jedan za odrasle, jedan za bebe.

- Solidarnost i humanost dobijaju svoje pravo značenje, zahvaljujući ljudima poput Milana Popovića. Neumorno dokazujući koliko je iskrena njegova potreba da pomaže ljudima oko sebe, on nam pokazuje da čovečnost može da pobedi tragediju. Nažalost, današnja donacija se dogodila kao reakcija na jednu strašnu tragediju, ali će ona omogućiti da se više nikada ništa slično ne desi u budućnosti. Kako je Popović brzo reagovao i neposredno nakon tragedije inicirao donaciju, nama u Fondu B92 preostalo je da učinimo sve da nabavimo neophodnu opremu. Danas, na zadovoljstvo svih, oprema stiže u Novi Pazar, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Opremanjem porodilišta Opšte bolnice u Novom Pazaru, akcija "Bitka za porodilišta" proglašava dvadeset drugu pobedu. Fond B92 poziva sve zainteresovane donatore da se jave kako bi se što pre opremila sva porodilišta u Srbiji, čime se smanjuje smrtnosti beba, ali i ohrabruju roditelji da će se njihove bebe rađati u uslovima koji garantuju maksimalnu bezbednost i najbolju moguću negu i za bebe i za mame.

Popović je, do sada, u akcijima "Bitka za bebe" i "Bitka za prodilišta", kako piše evrsac, donirao oko 1.4 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.