NavMenu

"Delhaize Srbija" donira 150.000 EUR za obnovu Cvetnog trga

Izvor: eKapija Petak, 21.08.2015. 09:10
Komentari
Podeli
Budući izgled Cvetnog trgaBudući izgled Cvetnog trga
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i potpredsednik za razvoj poslovanja kompanije "Delhaize Serbia" Slobodan Rudan potpisali su juče u Starom dvoru ugovor o finansiranju završnih radova na rekonstrukciji Cvetnog trga.

Potpisivanju ugovora, kojim se definiše da će troškove ovog dela rekonstrukcije snositi "Maxi" supermarketi, prisustvovali su gradski menadžer Goran Vesić i Darko Glavaš, direktor "Beokoma".

– Grad Beograd je pokrenuo rekonstrukciju jednog od najlepših beogradskih trgova, koji će po završetku radova biti još lepši. Želim da zahvalim kompaniji "Delhaize Serbia" koja je našla svoj interes, dokazala da je društveno odgovorna kompanija i koja će polovinu sredstava potrebnih za završetak Cvetnog trga u iznosu od 150.000 EUR donirati Gradu Beogradu kako bi do kraja oktobra trg bio završen i kako bi svi Beograđani mogli da uživaju u njegovom novom izgledu – rekao je Siniša Mali, a prenosi Beoinfo.

Govoreći o marketu "Maxi" kompanije "Delhaize" koji se nalazi u sklopu Cvetnog trga, gradonačelnik je podsetio da se radi o supermarketu nastalom 1958. godine koji je u to vreme bio najveći takav objekat u zemlji. On je istovremeno podsetio i na radove koje Grad Beograd preduzima kako bi glavni grad Srbije dobio novi izgled.

– I ta prodavnica je danas kompletno rekonstruisana, a sada je prilika da i celo okruženje dobije novi trg i zato ćemo se potruditi da se i supermarket i trg uklope u isti ambijent. Mi smo takođe pokrenuli i veliku akciju obnove gradskih ulica i trgova i do kraja godine ćemo uspeti da ispunimo ono što smo postavili kao cilj – uređenje 100 urbanih džepova, trgova, parkića i igrališta. Radimo i na uređenju Ulice Vuka Karadžića, a odmah potom nastavljamo sa rekonstrukcijom još nekoliko centralnih gradskih ulica. Želimo da centar grada pretvorimo u pešačku zonu i ceo centar, od Slavije prema Terazijama, Trgu republike i Knez Mihailovoj izgledaće potpuno drugačije. Cvetni trg potpuno će se uklopiti u tu sliku i rezultat svih ovi radova zajedno biće bolja i lepša slika Beograda – kazao je Siniša Mali, zahvalivši kompaniji "Delhaize Serbia" na donaciji.

Slobodan Rudan, potpredsednik za razvoj poslovanja "Delhaize Serbia" rekao je da je ova kompanija ponosna što se njihov "Maxi" nalazi na mestu najstarijeg supermarketa na Balkanu.

– Kada smo pre nekoliko meseci renovirali "Maxi", obećali smo da ćemo obezbediti deo sredstava potrebnih za rekonstrukciju, jer želimo da doprinesemo lepšem izgledu glavnog grada. Kao najvećem maloprodajnom lancu sa 100 "Maxi" prodavnica samo u Beogradu, drago nam je što nastavljamo uspešnu saradnju sa Gradom Beogradom i što smo u prilici da još jedan komšiluk učinimo lepšim. Verujemo da će naši kupci i svi Beograđani uživati u novom Cvetnom trgu – rekao je Rudan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.