NavMenu

Aleksandar Đorđević i UNIQA otvorili renoviranu sportsku salu

Izvor: eKapija Petak, 14.08.2015. 15:56
Komentari
Podeli
Osiguravajuća kuća UNIQA, zajedno sa Aleksandrom Đorđevićem, selektorom košarkaške reprezentacije Srbije, svečano je otvorila renoviranu sportsku salu Osnovne škole "20. oktobar" na Novom Beogradu.

Donacija kojom je sređena sala obuhvatila je kompletnu zamenu i postavljanje specijalne podne podloge za sportske namene, krečenje, rasvetu i strunjače iza koševa namenje dodatnoj bezbednosti dece. Ideja da se uloži u renoviranje ovog objekta potekla je od činjenice da škola "20. oktobar" predstavlja značajno mesto za razvoj srpske juniorske košarke, ali i zahvaljujući proaktivnosti same škole koja je dovela do odlične saradnje.

- U okviru svog poslovanja kompanija UNIQA uvek stavlja akcenat na razvoj mladih, jačanje timskog duha i vrednosti koje proizlaze iz zdravog odrastanja uz sport. Naša donacija namenjena je stvaranju uslova za podizanje novih košarkaških velikana. Smatramo da je to jedan od najboljih načina da uzvratimo zajednici u kojoj poslujemo - rekao je Zoran Višnjić, član borda "UNIQA International" zadužen za region jugoistočne Evrope.

Malo je poznato da su u sportskoj sali ove škole stasavale najveće zvezde jugoslovenske i srpske košarke poput Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Saše Đorđevića, Nemanje Bjelice, kao i juniorski timovi KK "Partizan" koji u ovoj sali treniraju punih 30 godina.

- Već dugo sarađujem sa kompanijom UNIQA i drago mi ja da ona uvek prepoznaje potrebu za ulaganjem u sport kako bi naši budući naraštaji stasavali uz njega i vrednosti koje on propagira, a to su pre svega olimpijske vrednosti koje će ih usmeriti i u daljem životu. Zato mi danas između ostalog promovišemo radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Naša najveća nagrada su osmesi dece nakon što je sala obnovljena - rekao je Đorđević koji je takođe u mlađim kategorijama igrao upravo u sali škole "20. oktobar".

UNIQA ima dugogodišnju tradiciju ulaganja u košarkaške terene, pa je u toku prethodnih godina preuredila dva postojeća novobeogradska košarkaška terena - "Ranch" u bloku 2 u Bulevaru Mihaila Pupina i teren u bloku 70, kao i dečji teren u bloku 30, i školski košarkaški teren u OŠ "Mihailo Petrović Alas" na Dorćolu.

- Naša saradnja sa Sašom Đorđevićem traje već punih 9 godina i sigurni smo da ćemo zajedno nastaviti sa radom na formiranju uslova za stvaranje budućih šampiona - rekao je Nikola Đukić, izvršni direktor kompanije UNIQA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.