Izvor: eKapija | Nedelja, 10.05.2015.| 23:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

NIS u 2015. podržava 152 projekta

(Foto: nis.eu)
Kompanija NIS će u 2015. godini u okviru javnog konkursa "Zajednici zajedno", finansirati 152 projekta, sa ciljem da se, kroz njihovu realizaciju, unaprede uslovi života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje i doprinese njihovom razvoju.

NIS je ove godine, kako se navodi u saopštenju kompanije, izdvojila 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Kanjiže i Srbobrana. Projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su se prijavila na javni konkurs NIS-a.

Komisiju za odabir su činili predstavnici kompanije, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica, a ove godine je, po prvi put, u izboru projekata učestvvalo i stanovništvo.

Od 1.225 prijavljenih, komisija je, prema unapred utvrđenim kriterijumima, izabrala projekte vodeći računa da budu podržane inicijative iz pet oblasti: sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama.

Rok za realizaciju projekata je 31. decembar 2015. godine.

NIS već sedmu godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici u koji je do sada uloženo gotovo 800 miliona dinara.

Firme:
NIS a.d. Novi Sad
Tagovi:
NIS
Zajednici zajedno
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.