NavMenu

Japan donirao Vladi Srbije 150 automobila

Izvor: RTS Ponedeljak, 30.03.2015. 15:20
Komentari
Podeli
Ambasador Japana Masafumi Kuroki predao je donaciju od 150 ekoloških automobila premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Vučić je zahvalio ambasadi Japana na ovoj, ali i svim prethodnim donacijama i pomoći koju je Japan izdvajao za Srbiju posle nesreća, prenosi agencija Beta.

On je kazao da će zbog ove donacije funkcioneri morati da se "odreknu" još 500 automobila, koji će ići na javnu prodaju.

Kuroki je kazao da je cilj donacije da se u Srbiji poveća svest o očuvanju životne sredine i da se promovišu automobili koji su u skladu sa ekološkim standardima.

- Sva vozila imaju naprednu tehnologiju, kako bi smanjili emisiju ugljen-dioksida i štitili životnu sredinu. Efikasni su u potrošnji goriva i smanjiće troškove održavanja - kazao je Kuroki i dodao da će ova vozila biti korišćena na efikasni način kao i autobusi koji su poklonjeni Beogradu 2003. godine.

Vučić je kazao da bi Srbija trebalo da se ugleda na Japan, jer se tamo kupovinom domaćih proizvoda podstiče domaća proizvodnja.


Upitan da li je bilo reči o mogućim investicijama u industriju za delove automobila, Vučić je kazao da Srbija pregovara s dve japanske firme i da pre svega razgovaraju o ulaganju u industriju autokomponenata.

Vučić je podsetio da je do sada Vlada Srbije odlučila da proda 1.537 automobila i da će oni od 9. aprila moći da se kupe po 40% nižoj ceni.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.