NavMenu

Osnovana fondacija "Carslberg i Dunđerski"

Izvor: eKapija Sreda, 18.03.2015. 14:54
Komentari
Podeli
Gabor Bekefi, Nikola Tanurdžić i Srđan PopovićGabor Bekefi, Nikola Tanurdžić i Srđan Popović
Osnivanje fondacije "Carlsberg i Dunđerski" predstavljeno je juče (17. marta 2015. godine) na svečanosti upriličenoj u zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Ova fondacija će raditi na ulaganju u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima.

Osnivanjem ove fondacije kompanija "Carlsberg Srbija", njen osnivač, nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dvojice ljubitelja piva, ali i dobročinitelja, Jakoba K. Jakobsena, osnivača pivare "Carlsberg" u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu. Ova dva vizionara i filantropa ulagala su u svoje zajednice istom snagom i posvećenošću, a fondacija će nastaviti ovu tradiciju.

- Osnovni cilj fondacije "Carlsberg i Dunđerski" je očuvanje vrednosti koje su nam ostavila dva velikana, kroz doprinos društvu, ulaganje u razvoj zajednice i svakog njenog pojedinca - izjavio je generalni direktor kompanije "Carlsberg Srbija" Gabor Bekefi. - Osnivanjem fondacije ostvarujemo svoju misiju da negujemo istoriju koja nas je izgradila i oblikovala, i istovremeno ulažemo u budućnost generacija koje dolaze - dodao je Bekefi.

Ciljevi fondacije biće i briga o zaštiti potrošača i promovisanje odgovorne konzumacije alkohola. Proces registracije fondacije je u toku, a očekuje se da će prvi projekti biti najavljeni u aprilu ove godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.