NavMenu

Zoran Gajić, predsednik opštine Čukarica - biografija

Izvor: eKapija Utorak, 26.06.2012. 13:03
Komentari
Podeli

Zoran GajićZoran Gajić

Zoran Gajić je rođen 17. novembra 1967. godine u Beogradu. Veći deo života proveo je na opštini Čukarica, gde i danas živi sa suprugom i trinaestogodišnjom kćerkom. Osnovnu školu je završio na Umci a srednju u Obrenovcu i Kninu. Fakultet Političkih nauka studirao je u Zagrebu i Beogradu. Diplomirao je u roku, na smeru Međunarodni odnosi. Profesionalni put je započeo 1991. godine kod privatnih preduzetnika a od 1996. godine do 2001. godine je radio u Narodnoj biblioteci Srbije. Učestvovao je u rekonstrukciji biblioteke manastira Hilandar.

U Narodnoj kancelariji predsednika Republike Borisa Tadića radio je od osnivanja 2004. godine. Tokom tog angažmana, učestvovao je u projektima pomoći poplavljenom području Sečnja (Jaša Tomić) kada je sakupljeno preko 220 tona humanitarne pomoći, rekonstrukciji osnovne škole u Srpskoj kući pored Bujanovca, izgradnji obdaništa u Štrpcu na Kosovu i Metohiji, akciji "Probudimo Srbiju", u okviru koje je izgrađeno više stotina sanitarnih čvorova u seoskim školama širom Srbije. Godine 2007, odmah po izboru Dragana Đilasa na dužnost ministra za Nacionalni investicioni plan, postaje šef njegovog kabineta. Sa Kancelarijom za NIP koordinira sprovođenje više od 900 projekata.

Oktobra 2008. godine, Skupština grada Beograda ga bira za direktora JP "Ada Ciganlija". Od tada do danas, na Adi Ciganliji je izgrađen Teniski centar kojim rukovodi Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije. Sa svojim timom unapređuje rad spasilačke službe u saradnji sa Italijanskom spasilačkom asocijacijom, gradi Bicikl centar, Centar vodenih sportova, pontonski bazen za vaterpoliste, Sportski centar za osobe sa invaliditetom, i pet tematskih parkova.

U saradnji sa Policijskom stanicom Čukarica opremljene su biciklističke patrole čijim radom je već u prvoj sezoni opšta stopa kriminaliteta smanjena za 40%. Za vreme njegovog mandata u preduzeću uređena je desna strana obale Ade Ciganlije koja zvanično dobija status kupališta. Rešen je i dugogodišnji problem parking mesta na makiškom putu, kao i osvetljenja tog dela Ade Ciganlije. Nakon četiri godine rada, učinivši da Ada Ciganlija bude ono što danas jeste, ponos svih Beograđana, sa puno entuzijazma i novom energijom prihvata kandidaturu za dužnost predsednika Gradske opštine Čukarica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.