NavMenu

Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja Beograd - Biografija

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.05.2018. 10:24
Komentari
Podeli
Sranka PejanovićSranka Pejanović
Stanka Pejanović je od novembra 2014. na funkciji generalne direktorke društva Gorenje Beograd d.o.o, dela sistema Gorenje Group, najvećeg slovenačkog i osmog po veličini proizvođača bele tehnike u Evropi.

Pre Gorenja je, kao iskusan ekonomski stručnjak, svoju 20 godina dugu profesionalnu karijeru posvetila građenju trgovačkih brendova Roda i Mercator. Stanka Pejanović je na mesto generalne direktorke Gorenja došla sa pozicije članice Uprave Grupe Mercator, odgovorne za poslovanje Mercator-a na tržištima Jugoistočne Evrope i pozicije generalne direktorke društva Mercator–S.

Stanka Pejanović je 2017. godine postala i predsednica Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Kako se navodi na sajtu SAM-a, ona poseduje izuzetno iskustvo iz oblasti korporativnog upravljanja, vođenja i implementacija spajanja, akvizicija i ostalih kompleksnih transakcija, integracija i post-integracionih aktivnosti, poslovnih restrukturiranja i racionalizacija, strategije i procene vrednosti brenda, category & supply managementa, cenovnih strategija i strategije prodaje, marketinških i strategija lojalnosti. Vrstan je poznavalac tržišta i privrednih kretanja u zemljama regiona.


Diplomirani je ekonomista, magistrirala je ekonomske nauke na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na doktorskim je studijama na istom fakultetu.

Govori srpski, engleski, slovenački i ruski jezik.

Majka je dvoje dece.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.