Izvor: eKapija | Ponedeljak, 29.09.2014.| 11:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gordana Kozarov, šef stručnog tima vantelesne oplodnje u Klinici Perinatal - biologija

(Foto: klinikaperinatal.com)
(Dr Gordana Kozarov)


Mr. sci med dr Gordana Kozarov, rođena 14.08.1958 u Ćeralijama, Podravska Slatina, RH završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu, RH 1983. godine. Specijalistički ispit iz oblasti ginekologije i akušerstva na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu RH položila je 1991. godine te stekla zvanje specijaliste ginekologije i akušerstva. Iste 1991 godine završila je postdiplomske studije iz predmeta Perinatologija i neonatologija položivši završni ispiti 25.06.1991. godine. Magistrirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1995. godine na temu "Razmatranje akceleracije menarhe i pojave menstrualne neregularnosti u postmenarhalnom periodu", a u toku je izrada doktorske disertacije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu na temu perifolukularnog protoka u okviru spontanog IVF-a.

Specijalističku delatnost iz oblasti ginekologije, adolescentne ginekologije i akušerstva počela je da obavlja 1992. godine. Privatnu ginekološku ordinaciju "Perinatal" osniva 1994. godine, a ordinacija 1999. godine prerasta u Polikliniku "Perinatal" sa specijalističkom ginekološkom delatnošću iz oblasti ginekologije, adolescentne ginekologije, akušerstva, preventivne ginekologije, radiologije, endokrinologije i urologije.
Godine 2008. osniva se ZU Specijalna bolnica za ginekologiju "Perinatal", Novi Sad u kojoj se mr sci med dr Gordana Kozarov zapošljava kao specijalista ginekolog-akušer na dopunskom radu u bolnici, a u cilju obavljanja dijagnostike i lečenja steriliteta metodama biomedicinski potpomognute oplodnje.

Tokom svog rada kontinuirano se usavršava i stiče teorijske i praktične veštine ultrazvučnog dijagnostikovanja i lečenja neplodnosti (histeroskopija, IVF), endokrinološke ginekologije, ultrazvučne dijagnostike fetalnih anomalija, citologije u domaćim i inostranim centrima edukacije, aktivno učestvuje i prezentuje naučne radove na domaćim i stranim kongresima sa temom humane reprodukcije, član je ESHRE-a, o čemu poseduje brojne sertifikate.

izvor : www.klinikaperinatal.com

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.