Izvor: eKapija | Ponedeljak, 02.06.2014.| 13:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Miroslava Milenović, jedina finansijska forenzičarka u Srbiji - Biografija

Miroslava Milenović
Miroslava Milenović, jedini forenzični računovođa u Srbiji, sertifikat ovlašćenog istraživača pronevera i specijaliste za sprečavanje pranja novca dobila je u Americi i dugogodišnji je konsultant firme koja se u Velikoj Britaniji bavi sprečavanjem pranja novca.

Milenovićeva savetuje najčešće policiju i tužilaštva širom sveta o načinima borbe protiv korupcije i narastajućeg finansijskog kriminala.

U Srbiji je od 2007. godine američko ministarstvo pravde pozajmljuje Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, a kao ekspert Saveta Evrope radi obuku policije i tužilaštva vezano za finansijske istrage.

U Ministarstvu finansija bila je šef jedinice za restrukturiranje javnih preduzeća. Učestvovala je u pisanju Zakona o računovodstvu i reviziji.

Član je Saveta za borbu protiv korupcije, a u Ministarstvu privrede angažovana je kao posebna savetnica za pitanje restrukturiranje javnih preduzeća.

Rođena je 11. juna 1963. godine. Završila je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu na kojem je diplomirala 1984. godine. Na Fakultetu političkih nauka 2004. godine stekla je sertifikat specijaliste za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Pohađala je i stekla sertifikate sa kurseva za ovlašćenog računovođu pri Udruženju računovođa i revizora Srbije, kao i kod ACCA u Velikoj Britaniji, Evropskog centra za mir i razvoj. Stekla je sertifikat u SAD za Ovlašćenog istraživača pronevera. Usavršavala se i na: SAP Solution Academy, BoldSolomon u Londonu, IFEX-u u Pragu, kao i Management Centru u Beogradu.

Poseduje preko dvadeset godina radnog iskustva u međunarodnim kompanijama na poslovima administracije, finansija, računovodstva, poreske regulative, kao i dugogodišnje iskustvo u savetničkim i konsultantskim uslugama u računovodstvenoj i finansijskoj kontroli. Radila je na implementaciji procedura, unutrašnjoj kontroli, reviziji, računovodstvu i finansijskoj kontroli međunarodnih i domaćih preduzeća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.