NavMenu

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju - Biografija

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.05.2014. 10:42
Komentari
Podeli

Marko Đurić (Foto: sns.org.rs)Marko Đurić

Političar Marko Đurić postavljen je 26. maja 2014. za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je rođen u Beogradu, 25. juna 1983. Po završetku osnovnog obrazovanja u OŠ Vladislav Ribnikar (1990—1998), Đurić je nastavio školovanje u Prvoj beogradskoj gimnaziji (1998—2002), postao student Pravnog fakulteta 2002, a diplomirao 2010. godine.

Želeći od najranijih dana da uzme aktivno učešće u političkim procesima u Srbiji, Đurić se 2000. godine priključio pokretu Otpor, gde je postao aktivista u pres-timu i iste godine učestvovao u petooktobarskim dešavanjima, koja su dovela do svrgavanja režima Slobodana Miloševića.

Našao se među prvim članovima Srpske napredne stranke (SNS) 2008. godine, a 2009. postao koordinator pravnog tima i asistent zamenika predsednika stranke, Aleksandra Vučića. Od 2010. je član Glavnog odbora SNS, a izvesno vreme vršio je i poslove portparola stranke. Tokom 2011. godine, Đurić je pomogao osnivanje i počeo koordinaciju rada stranačkog tima za spoljnu politiku i evropske integracije, imao vrlo aktivnu i zapaženu ulogu u kampanjama za izbore 2012. i 2014, a krajem 2012. godine postao je član Predsedništva SNS.

Marko Đurić se kao tinejdžer oprobao u novinarstvu, uređujući i vodeći omladinski politički tok-šou na Radio Beogradu 202 tokom 2001. i 2002. godine.

Od 2011. je istraživač u beogradskom Institutu za političke studije, a taj status "zamrzava" nakon pobede SNS i njenog predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića na opštim i predsedničkim izborima u maju 2012, kada je postao član Kabineta predsednika Republike.

U junu 2012. je postavljen za savetnika predsednika Republike Srbije za spoljnu politiku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.