NavMenu

Milan Janković, izvršni direktor Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL)

Izvor: Ekonomist magazin Četvrtak, 25.01.2007. 13:39
Komentari
Podeli

Milan Janković, izvršni direktor Agencije za telekomunikacije Republike Srbije učestvovaće na Ekonomistovoj konferenciji o tržištu telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi (Beograd, 30-31.01.2007, Hotel Hyatt). Gospodin Janković će govoriti na drugom panelu predviđenom za prvi dan konferencije. Panel se bavi pregledom zakonskog okvira i razvojem regulative u sektoru telekomunikacija.

Gospodin Janković je diplomirao 1975. godine na Odseku za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Boravio je na stručnom usavršavanju u kompaniji Hasler, Bern, Švajcarska. Poseduje licencu za odgovornog projektanta za telekomunikacione mreže i sisteme. Magistrirao je u oblasti telekomunikacija 1990. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Doktorirao je jula 1999. godine na istom fakultetu.

Milan Janković je od 1976. u Elektronskoj Industriji, radio na razvoju PCM uređaja, projektovanju veza sa digitalnim sistemima prenosa, atestiranju multipleksnih i linijskih sistema, nadzoru montaža opreme u Jugoslaviji i inostranstvu. U periodu 1983 - 1988 rukovodilac je Razvojno-tehnološkog sektora, odgovoran za razvoj i uvođenje novih proizvoda i tehnologija. Od 1988. godine je rukovodilac Sektora razvoja sistema i inženjeringa u Elektronskoj Industriji. Od 1990. godine zaposlen u Zajednici jugoslovenskijh PTT, gde je angažovan na istraživačkim poslovima vezanim za naučno - tehnološki razvoj i uvođenje novih tehnologija, službi i servisa u telekomunikacioni sistem Jugoslavije. Rukovodilac Službe za PTT informacioni sistem u periodu 2000-2002 godina, a od decembra 2002 godine je direktor Zajednice jugoslovenskih PTT. Trenutno je na funkciji izvršnog direktora Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL).

Gospodin Janković je autor velikog broja naučnih radova iz oblasti savremene telekomunikacione infrastrukture i novih tehnologija. Izabran je u zvanje docenta na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, 2001 godine, a reizabran 2006 godine.

više detalja na www.ekonomist.co.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.