NavMenu

Andreas Fruehwirth, menadžer za prodaju "Canon" i "Oce" brendova u Srbiji i regionu - Industrija štampe je na prekretnici

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.02.2014. 16:03
Komentari
Podeli
Andreas FruehwirthAndreas Fruehwirth
Godišnji prodajni trening kompanije "Canon", namenjen partnerima iz cele EMEA regije, nedavno je po prvi put održan u Beogradu. Beogradska firma "OSA Računarski inženjering" dobila je priliku da organizuje trening, koji je do sada uvek bio u Nemačkoj.

Sa Andreasom Fruehwirthom, regionalnim menadžerom zaduženim za prodaju "Canon" i "Oce" brendova u Srbiji i okruženju, "eKapija" je razgovarala o planovima za 2014, prošlogodišnjim rezultatima i saradnji sa kompanijom OSA. Takođe, Fruehwirth za naš portal govori i o novim trendovima u industriji štampe.

eKapija: Na osnovu čega ste odlučili da održavanje ovogodišnjeg prodajnog treninga poverite kompaniji "OSA Računarski inženjering"? Koji su vaši utisci sa treninga?

- Naš tržišni pristup jeste da budemo veoma blizu korisnika i naših distributera. Takva prodajna strategija omogućava nam da veoma dobro razumemo potrebe i zahteve pojedinih tržišta. Na osnovu toga, možemo da ponudimo najbolja rešenja, kao što je, na primer, "Oce ColorStream 3500 twin" za "Telekom Srbija". To je, inače, naš najprodavaniji produkcioni inkjet sistem u poslednje tri godine, širom sveta.

OSA je veoma profesionalna kompanija koja poznaje kompetan tok produkcije dokumenata, a uspostavljanjem saradnje sa "Telekomom Srbija" je još jednom pokazala sposobnost da dobije posao. Zbog toga su oni među našim najuspešnijim distributerima na rastućim tržištima u 2013. godini i na osnovu toga su odabrani da budu domaćini našeg prvog prodajnog treninga održanog van centrale. OSA je trening organizovala savršeno u svakom smisu, od lokacije, preko logistike, do pratećih programa. S obzirom na to da je poseban fokus bio na grafičkoj umetnosti, dokazali su se i u organizovanju posete jednoj od najinteresantnijih tradicionalnih štamparija u Srbiji. To nam pokazuje njihovu sposobnost da uspostave kontakt sa trenutnim i budućim tržištem.

eKapija: Koliko ste zadovoljni prodajom "Canon" i "Oce" uređaja u Srbiji tokom prethodne godine?
- "Canon" je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima u oblasti rešenja za komercijalnu štampu. Dobijanjem posla sa "Telekomom Srbija" za isporuku našeg "Oce ColorStream 3500 sistema" uveli smo novu ink-jet tehnologiju štampe u Srbijju. Znanje i iskustvo koje će OSA dobiti kroz ovaj posao, omogućiće im da fantastičnim novim mogućnostima osvoje i polje grafičke umetnosti.

eKapija: Šta možemo očekivati u 2014. godini?

- Nakon fantastične 2013. godine i postizanja skoro 70% tržišnog udela na polju ink-jet rotacionih štampača u boji u EMEA regionu, kao najveći izazov vidimo ponavljanje tog uspeha u 2014. godini. Uradićemo sve što možemo da zaštitimo naš tržišni udeo i dodatno ćemo se koncentrisati na održavanje i povećavanje liderske pozicije na polju rotacione i crno-bele štampe. Da bismo osigurali željene rezultate, nastavićemo da se razvijamo u oblasti kompletnih rešenja.

eKapija: Kakvi su vam prodajni planovi za 2014. godinu u Srbiji? Da li očekujete rast, u kom obimu i u kojoj grupi proizvoda?

- Uz našu posvećenost prodaji, želimo da nastavimo da ostvarujemo uspeh u Srbiji na polju produkcionih štamparskih okruženja, uključujući rotacionu štampu, tabačnu štampu i sisteme širokog formata. Canon/Océ, u partnerstvu sa kompanijom "OSA računarski inženjering", ima najširu ponudu i najveću profesionalnu organizaciju za prodaju i prateće usluge. To će nam obezbediti neophodan rast na polju štampe računa i direktne pošte, kao i na polju grafičke umetnosti u 2014. godini.

INDUSTRIJA ŠTAMPE NA PREKRETNICI

Sagovornik "eKapije" ističe da je ovo važan trenutak za oblast mašina za štampu.

- Industrija štampe je na prekretnici. Velik broj trendova snažno utiče na tradicionalne poslovne modele vezane za štampu. Neki od tih trendova obuhvataju fragmentaciju informacija na različite medije. Ponašanje krajnjih korisnika je pod snažnim uticajem različitih medija koji omogućavaju da se do informacija dođe pritiskom na dugme. Pojavljuju se i novi poslovni modeli, poput "Amazona", gde se knjige prvo naručuju, a potom štampaju. Mnoge korporacije žele da uštede tako što će prestati sa štampom tradicionalnih računa i zameniti ih elektronskim verzijama. Ima još puno momenata, ali već ovo vam sliku dešavanja u našoj industriji danas.

Iako ove promene deluju veoma preteće, one pružaju mnoge šanse za industriju štampe. Za produkcione poslove velikog obima, tradicionalne tehnologije su i dalje pravi izbor. Radi zadovoljavanja tržišnih zahteva i promena koje pominjemo, inkjet uređaji velikog obima će imati sve važniju ulogu. Oni već pružaju ogroman napredak u smislu produktivnosti sa svim prednostima tradicionalne tehnologije onda kada je potrebna. To će omogućuti tradicionalnim štampačima da preuzmu veliki broj poslova, koji bi inače mogle da preuzmu alternativne tehnologije, jer je moguće reagovati efikasno kada je bitno na vreme stići na tržište.

Fleksibilnost je ključ u svetu koji se brzo menja i "Canon" kao isporučilac digitalne tehnologije velikog obima štampe nastaviće da inovira kako bi omogućio korisnicima da investiraju u tehnologije koje će ih spremiti za budućnost, za zahteve koji danas možda nisu još uvek poznati.

M.S.







Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.