NavMenu

Dragan Kosanović «promoter uspešnih promotera »

Izvor: eKapija Utorak, 28.11.2006. 10:11
Komentari
Podeli

Dragan KOSANOVIĆ, profesor, kulturni radnik, propagandista, menadžer, stručnjak za marketing, konsultant (Kruševac, 11. maj 1937.).

Završio Filozofski fakultet u Novom Sadu 1961, i nakon toga, školu pri Jugoslovenskom Institutu za novinarstvo u Beogradu.

Bio je prvi sekretar SIZ-a kulture Novog Sada i jedan od inicijatora da se na Petrovaradinskoj tvrđavi prilagodi prostor za umetničke ateljee.

Danas ih ima blizu sto.

U Radio-televiziji Novi Sad, gde je bio zaposlen od 1975. do 2000. godine, bio je prvi direktor marketinga, kraće vreme i pomoćnik direktora marketinga RTS, i duže od 24 godine uspešno rukovodio poslovima programskog marketinga raznih TV serija. Naročito je zapažena marketinška podrška, sponzorstvo, popularnih serija „Varošarije“, „Fore I fazoni“, „Muzički tobogan“, „Srećni ljudi“, „Veče za zvezdama“ - one su osamdesetih i devedesetih bile prestižne i po gledanosti i po prihodima reklama.

Umešno vodio marketing velikih sportskih događaja: prvi meč profesionalnog boksa u Novom Sadu - Ante Josipović (Jugoslavija) - Franklin (SAD), 1990; prvi egzibicioni meč u tenisu u Novom Sadu - Monika Seleš (Jugoslavija) - Aranča Sančez Vikario (Španija), 1991; u Budvi - Tatjana Ječmenica – Natalija Medvedeva (Ukrajina), 1994; izbor sportista godine RTS; Zobnatičke konjičke igre, član komisije za marketing Svetskog prvenstva u stonom tenisu i Šahovske olimpijade u Novom Sadu.

Bio je direktor marketinga Svetskog prvenstva u sambou, Novi Sad, i Evropskog kupa šampiona u odbojci - Final tour-a, Novi Sad, 1996.

Bio je direktor 6. i 7. jugoslovenskog festivala tržišnih komunikacija u Portorožu i 8. festivala u Novom Sadu, rukovodio marketingom Zmajevih dečijih igara, Karlovačkom berbom grožđa, susretom privrednika sa RTS „Vreme ideja“ na Kopaoniku. Član je značajnih stručnih žirija iz oblasti marketinga.

Član je Akademije vina „Dragoslav Milisavljević“ u Sremskim Karlovcima (među prvih deset).

Više godina bio je predsednik Udruženja propagandista Vojvodine, član Predsedništva i predsednik Udruženja propagandista nekadašnje Jugoslavije. Član je Svetske organizacije propagandista (IAA), prvi iz Novog Sada i jedan od dvadesetorice iz Jugoslavije.

Domaćin je i urednik mesečne kultne marketinške tribine „Budite naši gosti“, koja se priređuje u Novom Sadu od 1996.godine, organizator do sada više od 55 tribina. Osnivač je i organizator izložbe najlepših kalendara i novogodišnjih čestitki.

Trenutno se bavi konsultantskim poslovima i poslovima „gospodskog marketinga“ u Publicité SDM, Novi Sad, agenciji za marketing. Član je Art direktor kluba Srbije.

Dobitnik je brojnih priznanja među kojima: Zlatne plakete udruženja primenjenih umetnika I dizajnera Vojvodine, Nagrade za životno delo UEPS-a, Big ideje Satchi&Satchi, Prvomajske nagrade sinidikata Novog Sada, itd.

Na Poslovnom EXIT-u (08.12) u Novom Sadu biće počasni gost koji će u Amfiteatru predstaviti svojih 60 uspešnih tribina I tada dobiti povelju “Zlatno seme” za svoj doprinos kvalitetnom pristupu poslovnog okruženja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Osim pande, u Kragujevcu će proizvoditi još jedan model električnog automobila?

Izvori Radara iz FCA tvrde da su u Preseraj stigli svi alati za izradu delova za karoseriju (patosa, blatobrana, vrata, krovova…) dva električna modela, fijat pande i sitroena eC3. Pre dve godine, 28. aprila 2022. Vlada Srbije potpisala je ugovor sa top menadžmentom multinacionalne kompanije Stelantis o proizvodnji električnih automobila u njihovoj ćerci firmi, Fijat Krajsler automobilima (FCA) Srbija u Kragujevcu. Tada je obelodanjeno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.