NavMenu

Miodrag Kostić - "srpski kralj šećera"

Izvor: Politika Četvrtak, 23.11.2006. 10:27
Komentari
Podeli




Njegovo drugo ime je "srpski kralj šećera" poreklom je Crnogorac. Rođen je u Vrbasu, kao jedini sin u oca vozača i majke kuvarice, dogogodišnji vlasnik multinacionalne kompanije "MK komerc".

Miodrag Kostić, popularno nazvan Šećerac, smatra se za jednog od najeksponiranijih biznismena u Srbiji. Javnosti je posebno ostao u sećanju po neverovatnoj transakciji koju je uspeo da izvede – da za po tri evra kupi tri šećerane.



Vlasnik "MK komerca" Miodrag Kostić 2005. godine plasirao se na 100. mesto liste, ali kao biznismen iz – Crne Gore. Ove godine, međutim, Kostić i njegovo bogatstvo od 300 miliona dolara nisu bili dovoljni za "100 veličanstvenih". U međuvremenu je svoje šećerane prodao Nemcima odnosno firmi "Nordcuker" ("severni šećer") a razgranao je i biznis koji se tiče građevinarstva, gradeći ekskluzivne stanove po Novom Sadu. Ima svoju brokersku kuću. Zgradu CK preprodao je MPC-u, iako je bio jedan od kupaca u tom konzorcijumu. Na sahrani Zorana Đinđića bio je jedan od ljudi koji su izneli njegov kovčeg iz kapele.




(tekst preuzet iz lista POLITIKA, 11.11.2006)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.