NavMenu

Zoran Avramović, predsednik programskog odbora RTS-a i profesor "Megatrenda" - Biografija

Izvor: eKapija Utorak, 12.02.2013. 18:05
Komentari
Podeli

Zoran AvramovićZoran Avramović

Zoran Avramović postavljen je 12. februara 2013. godine za predsednika Programskog odbora RTS-a. Avramović je viši naučni saradnik u Institutu za pedagoška istraživanja u Beogradu i redovni profesor Fakulteta za kulturu i medije univerziteta "Megatrend".

Diplomirao 1976. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu (odeljenje za sociologiju) sa radom "Ideja društvenog progresa u delima Marksa i Engelsa". Doktorsku disertaciju je odbranio 1992. godine, pod nazivom "Politička misao Miloša Crnjanskog i njegovo književno stvaralaštvo (komparacija dve društvene delatnosti)".

Od 1976. do 1991. godine radio je kao profesor sociologije u Prvoj beogradskoj gimnaziji, a od 1991. do 1995. kao istraživač u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka Srbije u Beogradu. Od 1995. radi kao naučni saradnik u Institutu za pedagoška istraživanja u Beogradu. U zvanje naučnog saradnika biran je 1995. u zvanje višeg naučnog saradnika 1998. a u zvanje naučnog savetnika 2001.

U zvanje vanrednog profesora za predmet Kulturologija Filozofski fakultet, Kosovska Mitrovica, biran je 2004. godine. U zvanje redovnog profesora za oblast socioloških i filozofskih predmeta biran 2007. na Fakultetu za kulturu i medije, Univerziteta Megatrend. Predmeti: Sociologija masovnih komunikacija, Sociologija kulture i umetnosti i Kultura i novi mediji.

Urednik je naučnih časopisa: Zbornik za pedagoška istraživanja i Managing Global Transitions (International research Journal), Godišnjaka fakulteta za kulturu i medije, Megatrend univerziteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.