NavMenu

Zoran Stanojević, TV novinar - Voleo bih da sam sebi iscrtam liniju života!

Izvor: Mozzart sport Četvrtak, 24.01.2013. 12:56
Komentari
Podeli

Zoran Stanojević (Foto: mozzart sport)Zoran Stanojević

Inspektor Blaža je na saslušanje priveo Zorana Stanojevića, voditelja emisija "Oko" i "Oko magazin" na RTS-u. Iskusni novinar se ovoga puta našao u ulozi ispitanika, ali je uprkos Blažinom nemilosrdnom ispitivanju uspeo da na sva pitanja da visprene i precizne odgovore

Blaža: Kako je sve počelo?

Zoran: Prvo je bio veliki prasak...To kažu neke teorije, a druge kažu da je Bog prvog dana stvorio sebe.

Blaža: Ja sam ovde zadužen za šegu!

Zoran: Počeo sam sa crtanjem stripova za Omladinske novine i strip se zvao "Gliste". Prijatelji koji me pamte iz tog perioda i dalje me zovu Glista.

Blaža: I mene su zvali Glista u osnovnoj školi…

Zoran: Znači glista intervjuiše glistu. Inače, Novi Beograd iz mog doba je bio pun kreativnih i talentovanih ljudi. Mi smo generacija čiji su roditelji došli iz provincije sa namerom da uspeju u tom velikom svetu. Tako da smo mi na neki način deca koju su ostvarila njihove ambicije.

Blaža: Kud se ne rodih na Novom Beogradu…

Zoran: Ima još jedna bitna stvar u vezi Novog Beograda, a to je basket. Nije bilo moguće živeti u našem kraju, a ne igrati basket i naravno fudbal. Ja sam bio loš u ovim sportovima, ali me to nije sprečavalo da ih igram svaki dan. Ono što je interesantno, u to doba se i šah igrao svakodnevno.

Blaža: Ti si znači spreman za penziju i igranje šaha sa penzosima na Kalemegdanu…

Zoran: Moram da dodam u vezi basketa da je u mojoj zgradi živeo Sale Đorđević. Kod njega je bilo jasno da će napraviti veliku karijeru. Otac i majka su ga od početka usmeravali da bude dobar sportista i to je po meni ključno zašto je Sale napravio tako sjajnu karijeru.

Blaža: Kako si sa crtanja skrenuo u novinarske vode?

Zoran: Posle srednje škole sam upisao fiziku. Uspeo sam da apsolviram, ali me je to nekako zadovoljilo. Uporedo sa studiranjem, pisao sam za "Omladinske novine". Početkom devedesetih, počeo sam da radim za američku televiziju NBC i tako sam prošao sva ratišta. Posle toga, počeo sam da pišem za nedeljnik "Vreme". Početkom novog milenijuma prešao sam na BBC u srpskoj sekciji i napokon 2006. godine završio sam na RTS-u.

Blaža: Da li političari uvek pričaju ono što njima odgovara u intervjuima koje radiš?

Zoran: Većina političara je istrenirana da ne odgovori na konkretno pitanje, ako mu to odgovara. Oni često skrenu na nešto potpuno deseto i pokušavaju da me navuku da im se priključim u toj temi. Moj posao je da ih vratim na pitanje koje sam im postavio, ali oni umeju i tada da izbegnu odgovor.

(Foto: mozzart sport)

Blaža: Ja bi ih zaključao u tolaet dok mi ne odgovore…

Zoran: Ima novinara koji insistiraju da političar odgovori na svako zadato pitanje. Obično se to radi da bi se dokazalo koliko sagovornik izbegava određene teme.

Blaža: Najbolji sagovornici?

Zoran: Volim da razgovaram sa političkim analitičarima sa kojim sam i privatno u dobrim odnosima. Zato te emisije liče na prijateljsko ćaskanje o ozbiljnoj temi.

Blaža: Da li si nekada ugostio i neku estradnu zvezdu?

Zoran: Kako da ne. Već su nam mnogi sa estrade gostovali, kada je tema emisije imala veze sa njima.

Blaža: Životni moto?

Zoran: Obožavam strip "Korto Malteze" i preuzeću njegov moto: "Kao mali na svom dlanu nije mogao da nađe liniju života, pa je uzeo britvu i iscrtao liniju koja se njemu sviđa."

Blaža: Odgovorio si mi kao političar u tvojoj emisiji… Zato ću probati još jednom: životni moto?

Zoran: Voleo bih da sam sebi iscrtam liniju života!

izvor :

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.