Izvor: eKapija | Utorak, 25.09.2012.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predrag Ćulibrk, v.d. direktora "Telekoma Srbije" - Biografija

Predrag Ćulibrk (Foto: YouTube/screenshot)

Nadzorni odbor kompanije "Telekom Srbija" imenovao je Predraga Ćulibrka za vršioca dužnosti generalnog direktora kompanije.

Na ovu funkciju Ćulibrk dolazi sa pozicije generalnog direktora "Telekoma Srpske".

Rođen je 1968. godine u Rumi, a diplomirao je na Odseku za telekomunikacije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 1994. godine.

Iste godine počeo da radi u "Telekomu Srbije" (tada JP PTT Srbija). U početku je radio na poslovima izgradnje transportne mreže (transportni sistemi prenosa i optički kablovi). Zatim je u Direkciji za razvoj radio na poslovima vezanim za komutacionu mrežu i servise kao što su: planiranje komutacione mreže, implementacija digitalnih komutacionih sistema, definisanje nacionalne SS7 mreže, predviđanje i planiranje saobraćaja, itd.

Od 1997. godine u Sektoru za tehnologije, arhitekturu i planiranje mreže bio je odgovoran za deo planiranja mreže. Učestvovao je i upravljao mnogim projektima iz oblast kao što su: dalja digitalizacija komutacione mreže, implementacija SMIN (Serbian Multiservice Internet Network) mreže, restruktuiranje signalizacione mreže i implementacija STP čvorova, razvoj i implementacija IN servisa u mrežu "Telekom Srbija", razvoj i implementacija sistema za monitorisanje mreže, implementacija NGN tehnologija u mrežu "Telekom Srbija" itd.

U kompaniji "Telekom Srbija" Ćulibrk je od 2005. godine bio direktor Sektora za strateško planiranje, a te godine postavljen je i za direktora Sektora za strategiju i razvoj. Bio je odgovoran za primenu novina iz oblasti telekomunikacija i sprovođenje projekata "Telekoma Srbija". Bio je koordinator aktivnosti koje su se odnosile na privatizaciju "Telekoma Srpska".

Za generalnog direktora kompanije "m:tel", odnosno "Telekoma Srpske", postavljen je 18. juna 2007. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.