NavMenu

Miodrag Grujić, kardiolog - biografija

Izvor: eKapija Nedelja, 16.09.2012. 17:54
Komentari
Podeli

Dr Miodrag Grujić, Medicinski fakultet i specijalizaciju iz interne medicine završio u Beogradu. Magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu, bio asitent na predmetu Interna medicina, potom docent i vanredni professor, a u zvanje redovnog profesora izabran 1999g.

Boravio je u Engleskoj kao klinički asistent i student na Postgraduate Medical School u Hammersmith hospital i St.Bartholomews hospital u Londonu, uz stručna usavršavanja u Methodist hospital Houston i u Presbiterian hospital, Dalas, SAD. Tokom više od tri i po decenije rada u kardiologiji u potpunosti je uveo, i u našoj sredini razvio, prvu elektrofiziološku laboratoriju za dijagnostiku i lečenje srčanih aritmija, kao i kliničku primenu intrakardijalne kateter ablacije u lečenju srčanih aritmija. Istovremeno je bio jedan od organizatora Poslediplomskih studija iz kardiologije, kao sekretar u periodu od osam godina i kao nastavnik i rukovodilac predmeta Elektrifiziologija i elektrokardiografija i kurseva preko 15g. Po pozivu je bio predavač u Max-Planck institutu, Kerkoff Klinik, Bad Nauheim, Nemačka iz oblasti dijagnostike i lečenja srčanih aritmija. Bio je nosilac dva naučna projekta u kardiologiji iz oblasti dijagnostike i lečenja srčanih aritmija. Organizovao je i vodio niz simpozijuma i stručnih sastanaka u edukaciji internista i kardiologa i bio mentor magisterijuma, subspecijalizacija i doktorata iz kardiologije. Bio je Prodekan za studentsku nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Ukupno je do sada objavio preko 300 stručnih radova, prvi autor u 70 radova. U knjigama iz oblasti kardiologije i udžbenicima za internu medicinu i poslediplomsku nastavu iz kardiologije autor je i urednik 16 poglavlja. Autor je knjige "Srčane aritmije" u kojoj se na preko 300 stranica iznosi savremena dijagnostika i lečenje uz originalna iskustva.

Prof. dr Miodrag Grujić je bio dugogodisnji Načelnik Kardiologije III Odeljenja za srčane aritmije, elektrofiziologiju i kliničku kardiologiju Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Srbije. U odeljenju se godišnje hospitalizuje preko 1700 kardioloških bolesnika, izvrseno je preko 5000 intrakardijalnih elektrofizioloških studija i sa svojim timom koji je iskolovao uradio je preko 1500 intrakardijalnih kateter ablacija u lecenju srčanih aritmija sa rezultatima koji odgovaraju evropskim standardima. Od 1. oktobra 2010 godine Prof. Grujić je u penziji uz i dalje nastavnički rad na poslediplomskim studijama Medicinskog fakulteta u Beogradu.

izvor : www.ordinacijagrujic.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.