Izvor: politika/ekapija | Petak, 03.08.2012.| 18:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nebojša Rodić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Srbije - Biografija

Nebojša Rodić

Vlada Srbije donela je 3. avgusta 2012. godine odluku o imenovanju Nebojše Rodića za za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

O Nebojši Rodiću malo se u javnosti zna. Kad je pre mesec dana imenovan za generalnog sekretara Predsedništva Srbije, pojedini mediji su objavili da je reč o "čoveku koga je opozicija optužila da je 1996/97. pokrao izbore kao član Republičke izborne komisije". Naprednjaci tvrde da su te optužbe protiv Rodića neistinite, a u prilog tome ide i činjenica da nikada nije pokrenuta bilo kakva vrsta krivičnog procesa protiv njega.

Mediji su objavili i da je Nebojša Rodić, brat Milana Rodića, bivšeg funkcionera JUL-a i generalnog direktora "Srbijašuma", ali informacije kojima raspolaže "Politika" govore da su njih dvojica zapravo u daljim rodbinskim odnosima. Posle ostavke na mesto sekretara RIK-a 1997. godine, Rodić se zaposlio u Ministarstvu spoljnih poslova gde je dobio zvanje "ambasadora". Jedno vreme, tokom devedesetih radio je i u Skupštini Srbije. Mali kuriozitet predstavlja činjenica da su Nebojša Rodić i dosadašnji direktor BIA Saša Vukadinović zajedno radili kao članovi Republičke izborne komisije na predsedničkim izborima 2000. godine.

Rodića, poznavaoci prilika u SNS-u, opisuju kao "čoveka od poverenja predsednika Nikolića".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.