Izvor: eKapija | Sreda, 11.04.2012.| 19:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jadranka Šešelj, kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije - biografija

Jadranka Šešelj (Foto: b)

Jadranka Šešelj, žena Vojislava Šešelja, kandidat je Srpske radikalne stranke za predsednika Serbije na izborima 6. maja 2012. godine.

Rođena je 1960. u Podujevu i rasla kao treće dete u porodici Pavlović, uz majku Oliveru, domaćicu, poreklom iz Blaca i oca Vučinu, medicinskog radnika, rodom iz okoline Prokuplja.

Do Jadrankinog polaska u školu Pavlovići su živeli u Prištini, odakle se sele u Beograd. U Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u centru grada pohađala je prva četiri razreda, a od petog u Boleču, gde su roditelji sagradili kuću. Dane je provodila uz starijeg brata Miodraga i sestru Ninu.

Po završetku Šeste beogradske gimnazije, stekla je diplomu Više pedagoške škole, ali nikada nije radila u profesiji. U "Minelu" je provela 12 godina na službeničkim poslovima, a kada je preduzeće počelo da propada, proglašena je ekonomskim viškom. Otad se posvetila porodici.

O braku nije razmišljala do 30. što je zadavalo veliku brigu roditeljima, sve dok nije srela lidera Srpske radikalne stranke i sa 32 postala njegova supruga.

U braku sa Vojislavom Šešeljem ima četvoro dece.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.