NavMenu

Ivan Stanković, veliko ima marketinga Srbije (Communis)

Izvor: eKapija Utorak, 30.05.2006. 20:44
Komentari
Podeli

Ivan Stanković (Foto: lična arhiva)Ivan Stanković

Ivan Stanković je u reklamnom poslu od 1979. godine. Završio je Ekonomski fakultet. Radio je u nekoliko reklamnih agencija, da bi 1990. godine, sa Draganom Sakanom osnovao prvu medjunarodnu agenciju Saatchi&Saatchi, koja je u proteklom periodu ostavila neizbrisiv trag u ovoj oblasti i postala generičko ime za modernu reklamu.

Kompanija se razvijala i od 1992. počela da posluje na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije, otvarajući agencije u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Bugarskoj i Albaniji. Za njega se vezuje rad na uvodjenju prvih multinacionalnih klijenata u ova područja, kao što su Mars, Procter & Gamble, Coca-Cola, Johnson & Johnson, Wrigley itd.

Smatra se pionirom novog pristupa u vodjenju agencija i kao takav, predavao je godinama na najprestiznijim kursevima i seminarima za rukovodioce agencija, na globalnom nivou, od Amerike, Francuske, Spanije i Nemacke.

Tokom 2002. Ivan Stanković osniva svoju komunikacionu grupu koja u sebi ima reklamnu agenciju Communis; medijsku agenciju Media S i produkcionu kompaniju Yellow production.

Od tada, iz njegove „kuhinje“ izašle su neke od najzapaženijih marketinških kampanja: za Knjaz Miloš (Aqua Viva), Zepter osiguranje, Grand Aromu i Grand Deluxe kafu, Mercedes benz...

Stanković i njegov tim pomerili su i ove godine kreativne standarde u marketingu.

Nakon privatizacije Knjaza Miloša uspeli su da revitalizuju ugled najpoznatijeg srpskog brenda, ističući njegove kvalitete i nacionalni značaj na sasvim drugačiji, moderan način, pokazavši da se u marketingu koriste mnogi komunikacioni kanali kako bi bila preneta poruka do potrošača.

Radeći kampanju za Zepter osiguranje, koju su mnogi već proglasili za najbolju u 2005. godini, Stanković je upotrebio sasvim nekonvencionalan, svež i nov kreativni pravac, kada su osiguravajuće kuće u pitanju.

Taj pristup uspeo je da privuče i legendu srpske književnosti Dušana Kovačevića da po prvi put u karijeri napravi scenario za jednu TV reklamu.

Kreiranjem kampanje „Fascinantno“ za Mercedes-benz, Stanković je još jednom pokazao da spajanje vrhunskog brenda sa umetnošću može u sinergiji najbolje istaći atribute i automobila i umetničkog dela.

Klub privrednih novinara mu je dodelio zvanje „Menadžer 2005.godine“

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Energija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Elektromreža Srbije menja obračun plata - Raspisan tender za izradu nove metodologije vrednovanja radnih mesta

Elektromreža Srbije raspisala je javnu nabavku za uslugu analize postojeće metodologije obračuna zarada. Potrebno je da firma koja bude izabrana na tenderu uradi analizu postojećeg vrednovanja radnih mesta i koeficijenata, kao i da izradi novu metodologiju vrednovanja radnih mesta i novu metodologiju koeficijenata. Nabavka, naime obuhvata tri faze. Prva podrazumeva analizu postojećih grupa poslova u EMS-u, kriterijuma za vrednovanje radnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.