NavMenu

Miloš Biković, glumac - Romantika gubi smisao kada se o njoj priča

Izvor: Blic Ponedeljak, 06.02.2012. 12:05
Komentari
Podeli

Miloš Biković (Foto: mc.rs)Miloš Biković

Mladi glumac Miloš Biković ponovo je osvojio publiku ulogom Mihaila Petrovića Alasa u filmu "Šešir profesora Koste Vujića" reditelja Zdravka Šotre. Nakon dugih ovacija i odličnih kritika koje je dobio na premijeri, Miloš za "Blic" otkriva od koga je tražio savete o pecanju, da li stvarno zna da svira violinu i ko mu je najveća podrška u karijeri.

Posle dve projekcije u "Sava centru" Miloš Biković bio je u centru pažnje brojnih obožavateljki koje su se tiskale sa dobiju autogram i da se fotografišu s njim. Ipak, uspeli smo da ga pitamo kakav je osećaj imao kada je prvi put pogledao film "Šešir profesora Koste Vujića".

- Nisam imao neki poseban osećaj kao ni sa "Montevideom". Ne mogu da govorim o pojedinačnim fragmentima koji se odnose direktno na mene, ali mogu da kažem da su kolege bile izvrsne. Na snimanju se nije osećao generacijski jaz i svi smo odlično sarađivali - kaže Miloš.

Na pitanje da li je kao Mika Alas tokom srednje škole pravio budalaštine, ostao je zagonetan.

- Kažu da jesam, ali ja se toga baš i ne sećam. Volim kad me drugari podsećaju jer tako mnogo toga saznam o sebi (smeh). Ali ono što mi je tada bilo važnije je da sam imao svog profesora Kostu Vujića, a to je moja profesorka srpskog jezika koja je među prvima prepoznala moj glumački talenat i koja me je spremala za takmičenja u recitovanju - kaže Biković, koji je srećno zaljubljen.

Na njegove premijere obavezno dolaze mama, stariji brat, devojka i drugari. Svi su mu velika podrška, ali i najveći kritičari. Na pitanje da li je romantičan tip kao u filmu, kaže:


- Pre bih rekao da sam u ovoj ulozi bio smotan nego romatičan. O romantici ne volim da pričam jer je ona dete spontanosti, a kad se govori o spontanosti ona nestaje.

Film o profesoru nemačkog jezika Kosti Vujiću u čijem su razredu bili Mihailo Petrović Alas, Jovan Cvijić, Jaša Prodanović i drugi kasnije poznati srpski naučnici, umetnici i diplomate opustio je i nasmejao publiku.

Biković smatra da je film naišao na odličan prijem jer je Zdravko Šotra imao interesantan pristup tokom snimanja.

- Zdravko Šotra sa kojim je bila velika čast raditi kao i sa Aleksandrom Berčekom, tražio je od nas da dolazimo na probe pre snimanja, što nije uvek običaj. Svi smo se sastajali na tim čitajućim probama na kojima bi nam rekao: "Pročitajte ovo, pa mi recite šta mislite i osećate." To je bio odličan način jer glumac tako najbolje može da oceni šta želi i šta može, a reditelj da upozna mlade glumce sa kojima do tada nije imao priliku da sarađuje - kaže Miloš.

Posle oživljavanja fudbalske legende Aleksandra Tirnanića Tirketa, Biković je imao još jedan težak zadatak da odigra ulogu matematičkog genija Mihaila Petrovića Alasa.

- Kad radiš ulogu, onda tražiš neke njegove osobine u sebi i svoje u njemu. Nadam se da sam sa Miki sličan po toj lakoći sa kojom rešavam probleme i sa kojom idem kroz život i ne shvatam tragično situacije koje me okružuju - kaže Biković koji u filmu svira violinu i pevuši ljubavne pesme dok šeta pored reke.

Iako je time razoružao ženski deo publike, priznaje da je daleko od virtuoza.

- Išao sam na časove pravilnog držanja violine, a mislim da bi bilo besmisleno da me čekaju da naučim da je sviram jer bi to trajalo 15 godina (smeh). Imao sam priliku mnogo toga da naučim od starijih kolega. O pecanju sam svašta saznao od Vojina Ćetkovića koji mi je pričao kako se peca som na bućku - priča Miloš.

(Napomena:tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Blic" od 06.02.2012.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.