Izvor: Novosti | Nedelja, 05.02.2012.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lena Kovačević, džez pevačica - Za muža imam recept

Lena Kovačević
Lena Kovačević

Džez pevačica o muzici, ocu Dušku i planovima : Otac i ja se bavimo različitim profesijama i ta činjenica ne može bitno da utiče na moj životni put

Mlada džez pevačica Lena Kovačević publiku je osvojila talentom, ali i ljupkošću i lepotom. Ćerka proslavljenog dramskog pisca Duška Kovačevića, koju smo gledali u žiriju "Prvog glasa Srbije", diplomirala je na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, pre dve godine je objavila prvi studijski album simboličnog naziva "Dobar dan za pevanje", a poklonike dobre muzike uskoro će obradovati i novim pesmama.

- Upravo sam u fazi planiranja snimanja drugog albuma i to je nešto čemu se već dugo radujem - rekla nam je Lena Kovačević. - Zaželela sam se celog tog procesa. Volela bih da pripremim publici i muzičko iznenađenje u vidu koncerta, ali je za to potrebno još malo vremena.

* Zašto ste se opredelili baš za džez muziku?

- Nisam se, zaista, opredelila samo za džez, mada je moj album u Srbiji tako nekako shvaćen. Pravi ljubitelji džeza znaju da je to pop-džez album, inspirisan i nekim elementima naše tradicionalne muzike. Volim džez, studirala sam moderno pevanje, i ne bih sebe stavljala ni u kakve muzičke "kutije" i "ramove".

* Da li vam to što ste ćerka Duška Kovačevića predstavlja teret ili olakšavajuću okolnost u karijeri?

- Bavimo se različitim profesijama, tako da ta činjenica ne može bitno da utiče na moj muzički put. Zaista sam ponosna na njega i njegov rad, a pre svega na to što svoju profesiju nikad nije stavljao ispred porodice. Ostalo su za mene manje bitni podaci.

*Kako je iz vašeg ugla izgledao "Prvi glas Srbije" i da li su se vaša očekivanja poklopila sa krajnjim ishodom takmičenja?

- Izuzetno sam zadovoljna sezonom koja je iza nas, u pitanju je odlična produkcija, sjajna ekipa ljudi, imali smo izuzetno talentovane kandidate. Troje finalista se sa pravom našlo u finalu, a Davor je po mom mišljenju imao možda i najsnažniju želju i volju za pobedom. Svojom vedrinom, stabilnošću, i pevačkom i psihološkom, ostavio je snažan utisak i na nas i na auditorijum.

* Prošle godine ste uplovili u bračne vode. Kako ste upoznali supruga koji je, inače, farmaceut?

- Kao što to obično bude, upoznali smo se sasvim slučajno. I mi muzičari imamo priliku da sretnemo ljude koji nisu iz naše profesije i hvala bogu na tome.

* Rekli ste da ste svojevremeno važili za veliku buntovnicu, šta je danas ostalo od te devojke?

- Ta "bleskasta" rečenica je nekako čudno prenesena, više se odnosila na to kakav je ko bio u nekoj ranoj mladosti i kako smo se nosili sa autoritetima. Članovima mog benda to uvek bude povod da se slatko nasmeju na moj račun, a zahvaljujući današnjim magazinima, ovakvih rečenica i naslova imamo na pretek. Šta je ostalo od te "buntovnice"? Pa, izrasla je u još veću "buntovnicu".

* Uz vaše ime uvek ide epitet lepa. Koliko vam je to pomoglo u poslu kojim se bavite?

- Komplimente je lepo čuti, ali ne bih volela da zavisim od njih. Najbitnije je kako radimo posao kojim se bavimo. Važno mi je da se kao pevač i autor, kao muzičar, razvijam i napredujem.

napomena : tekst je u potpunosti preuzet iz lista NOVOSTI od 05.02.2012

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.