NavMenu

Marina Bulatović, PR stručnjak - biografija

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.12.2011. 11:59
Komentari
Podeli

Početkom devedestih godina prošlog veka u Srbiji počinje da se razvija profesija odnosa s javnošću. Jedan od prvih PR Menadžera bila je Marina Lazarević, udata Bulatović. Karijeru je gradila u dve velike domaće kompanije – najpre u Kompaniji BRAĆA KARIĆ, a potom i u kompaniji EUNET Jugoslavija – prvom Internet provajderu u zemlji. Od druge polovine devedesetih Marina je radila u vodećim marketinškim agencijama i kompanijama. Pomenućemo samo neke – bila je Direktor PR sektora u agenciji Ogilvy & Mather, PR Consultant u Agenciji Communis, Savetnik za komunikacije u Futuri Plus...

U septembu 2007. godine Marina se udala, a potom i odselila u Saudijsku Arabiju. Saudijska Arabija je zemlja o kojoj se kod nas jako malo zna, uprkos njenom međunarodnom značaju. Često se o toj zemlji govori sa predrasudama. Marina smatra da su predrasude velika prepreka u međuljudskim odnosima, komunikaciji, biznisu... Rešila je da ličnim angažmanom upozna, i koliko je to moguće, približi dve zemlje. Srbija i Saudijska Arabija nemaju diplomatske odnose.

Od 2008. godine Marina je bila autor redovne rubrike "Iz Arapskog zaliva" koja je izlazila u Biznis Magazinu. Pored toga objavila je više od 250 tekstova u vodećim dnevnim novinama i magazinima u Srbiji i Crnoj Gori o kulturi, tradiciji, arhitekturi, ekonomiji i svakodnevnom životu u Saudijskoj Arabiji.

Marina Bulatović je član Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Društva Srbije za odnose s javnošću. Za projekat "Saudijska Arabija iz mog objektiva" od Društva Srbije za odnose s javnošću dobila je 2010. godine priznanje za Ličnu i građansku inicijativu u oblasti komunikacija. Zahvaljući ličnoj inicijativi Marine Bulatović započeta je kulturna razmena između Republike Srbije i Kraljevine Saudijske Arabije.

Dobitnik priznanja Biznis Dama 2010. koju dodeljuje Klub privrednih novinara KPN

izvor : www.bizlider.org



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.